В последния ден на февруари, а именно 28 дойде време

...
В последния ден на февруари, а именно 28 дойде време
Коментари Харесай

Развръзката за Купата на Холандия наближава, проследете я

В последния ден на февруари, а точно 28 пристигна време да станат ясни и финалистите в шампионата за Купата на Холандия.

Четирите най-хубави тима, що се отнася до този шампионат ще би трябвало да дефинират двата отбора, които ще си оспорват трофея, а феновете на Mtel Sport 2 ще могат да проследят в непосредствено предаване и двете срещи.

В 19:30 часа АЗ Алкмаар излиза против Твенте. Определено няма да сбъркаме в случай че кажем, че домакините влизат като любимец в този мач, откакто заемат третото място в Ередивизи, а и с лекост преодоляха противниците си на осминафиналите и четвъртфиналите като съкрушиха с по 4:1 Цволе и 4:2 Фортуна Ситард, с цел да стигнат до полуфиналните борби.

Твенте по-скоро ще се концентрира върху борбата за избавление в елитната холандска дивизия, където крета в дъното, още повече, че мина през иглени уши, с цел да се добере до тази борба. На осминафиналите се наложи отборът от Еншеде да извършва дузпи, с цел да изхвърли един от любимците Аякс. След това жертва на Твенте се оказа и отборът на Камбуур, който обаче не оказа съвсем никаква опозиция и загуби с 1:3.

АЗ са във превъзходна форма с три победи и две равенства в последните 5 мача, а Твенте има единствено едно едно реми и 4 провали.

Определено като любимец в този дуел влиза АЗ Алкмаар, само че да забележим какво ще се случи директно в ефира на Mtel Sport 2 в 19:30 часа.

източник: БГНЕС

В другата среща Фейенорд ще търси несъмнено класиране за финала, откакто няма никакви шансове за шампионска купа. След завръщането в отбора от Ротердам на Робин ван Перси отборът заигра със самочувствие, даже единствено с наличието на звездата. Ротердамци посрещат от 21:45 часа Вилем 2 и сигурно ще търсят триумфа.

Фейенорд несъмнено имаше и шанс при жребия, защото на етапа на осминафиналите и четвъртфиналите отборът беше хазаин и се оправи с лекост със съпротивата на Хераклес (3:1) и водачът в шампионата ПСВ Айндховен (2:0).

Така отборът от Ротердам се трансформира в избран любимец за трофея, откакто и ПСВ и Аякс към този момент са навън от надпреватара.

Вилем 2 е на 14-ото място в Ередивизи и има преднина от 6 точки по отношение на отборите в дъното на таблицата, като сигурно ще играе освободено и ще търси триумфа в тази полуфинална борба.

Фейенорд клати в шампионата като в последните 5 мача записа две победи и три провали като последното дойдо от ПСВ с 1:3, сигурно футболистите ще се опитат да си двигнат самочувствието с безапелационен триумф над Вилем.

Вилем идва в този мач след победа над Рода в шампионата, а в последните срещи има още един триумф и 3 провали.

Все отново психологическият напън ще е върху Фейенорд, защото несъмнено те влизат в мача като любимец.

Кой от двата отбора ще стигне до борбата за трофея може да видите в директно предаване от 21:45 часа в ефира на Mtel Sport 2.

Така почитателите на забавния холандски футбол може умерено да се настанят пред екраните в 19:30 часа и да останат най-малко до среднощ с представянето на тези 4 тима стигнали до полуфиналните борби.

Финалната борба е на 22 април.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР