В последните си дни като министър на транспорта Николай Събев

...
В последните си дни като министър на транспорта Николай Събев
Коментари Харесай

Френски експерт ще влезе в управлението на БДЖ


В последните си дни като министър на превоза Николай Събев се готви да назначи неназован френски специалист в БДЖ, който да подкрепи промените и в оздравяването на националния железопътен транспортьор. Това заяви Министерството на превоза и известията, което преди дни се похвали, че.

Във връзка със стартиралите дейности по преструктуриране на БДЖ, в транспортното министерство е получено писмо от Съвета на шефовете на " Холдинг БДЖ " ЕАД, с молба за обезпечаване на интернационален специалист в управлението на компанията, който да подкрепи модернизацията, посредством сливането на дъщерните сдружения за пътнически и товарни транспорти, както и цялостното възобновяване на железопътния бранш у нас.

От борда на шефовете оферират интернационален специалист да бъде назначен в Съвета на шефовете, където се разискват и одобряват най-важните управнически решения за компанията.

" Това ще ни даде опция за консултиране на бъдещите проекти и процеси в сдруженията, и потребление на европейския опит и положителни практики на водещи железопътни компании ", се показва още в позицията на Съвета на шефовете.

В резултат на диалози на най-високо ниво, при започване на юли е получено позитивно мнение от Франция, която удостоверява номинирането на специалист с богат опит в железопътния бранш.

В писмото се показва, че е избран човек, който със своята богата експертиза може да подкрепи оздравяването на държавната железопътна компания. Той има дълготраен опит във френските железници, които са едни от най-хубавите в Европа, се споделя в известието на транспортното министерство.

В него е посочено, че концепцията на министър Събев за привличане на интернационалните консултанти е получила цялостна поддръжка от премиера Кирил Петков. Още през месец март той е имал среща по тематиката с френския министър на стопанската система, финансите и възобновяване Брюно Льо Мер.

Въпросът е бил дискутиран и на среща сред заместник-министъра на превоза и известията Божидар Костадинов и посланика на Франция у нас.

Предстои Министерството на превоза и известията да предприеме дейности по назначение на френския специалист, се споделя в известието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР