В последните си дни 48-ият парламент е на път да

...
В последните си дни 48-ият парламент е на път да
Коментари Харесай

Бойко Найденов коментира механизма за контрол върху главния прокурор


В последните си дни 48-ият парламент е на път да одобри смяна, за която липсва политическа воля от 14 години.

„ Има едно неоправдателно решение против нашата страна, в което е постановено от Международния съд, че няма кой да проверява основния прокурор. Държавата ни в действителност би трябвало да откри решение на това ”, разяснява в предаването " На фокус " по Нова телевизия някогашният основен прокурор и шеф на НСС Бойко Найденов  Бойко Найденов Бойко Найденов е роден в София. През 1990 година приключва Академията на Министерство на вътрешните работи - компетентност.

„ Ако в нашата Конституция е записано, че има основен прокурор и това не може да бъде променено, би трябвало да се замислим какво съставлява фигурата на основен и за какво би трябвало да заема такова основно място в публично политическия живот ”, разяснява Бойко Найденов  Бойко Найденов Бойко Найденов е роден в София. През 1990 година приключва Академията на Министерство на вътрешните работи - компетентност.

„ Трябва да се измисли подобен вид, че никой да не знае името на основен прокурор. И въобще дали би трябвало да съществува такава фигура, от която да зависи всяко едно следствие и обвиняване в страната ”, счита Найденов.

„ Според скромното ми мнение не би трябвало въобще да се стига до обвиняване против обвинител номер 1. Да е очакван подобен ред, че да не се стига до разискване на сходно нещо. Не може да приказваме сега, че основният прокурор ще извърши закононарушение. Но в случай че това се случи, би трябвало несъмнено да има механизъм, който разрешава този човек да е наедно подложен с всички останал ”, счита Найденов.

Той не знае за какво никой парламент досега не е изработил подобен механизъм.

„ Всички знаят каква е задачата и какви са методите това да бъде решено, само че очевидно няма воля да бъде свършено ”, разяснява Бойко Найденов  Бойко Найденов Бойко Найденов е роден в София. През 1990 година приключва Академията на Министерство на вътрешните работи - компетентност.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР