В последните сезони мачовете между Левски и Черно море често

...
В последните сезони мачовете между Левски и Черно море често
Коментари Харесай

Левски - Черно море предвещава голове, изненади и интрига

В последните сезони мачовете сред Левски и Черно море постоянно оферират доста голове, от време на време изненади, само че постоянно конспирация. В едно от дербитата на 9-ия кръг "сините " посрещат варненци на стадион "Георги Аспарухов " в опит да останат оптимално покрай водача Лудогорец.

По време на паузата за националните тимове отборът на Петър Хубчев организира лагер в Добринище. "Сините " завоюваха и контролата с ФК Емиратс с 4:0. Треньорът остана удовлетворен най-много от опцията да игрова процедура за завръщащия се след травма Холмар Ейлофсон.

"Холмар няма никакви проблеми, само че му би трябвало темп ", показа Петър Хубчев за DIEMA SPORT.

След това наставникът изгледа представянето на двамата юношески национали Илия Юруков и Станислав Иванов в дуела против Русия. И до момента в който Юруков към момента търси най-хубавата си форма, както и титулярното място в халфовата линия на Левски, то можем да кажем самоуверено, че 20-годишният Иванов към този момент е неделима част от титулярното нахлуване на "сините ". Цифрите удостоверяват това - 3 гола и 2 асистенции от началото на сезона на сметката на Станислав Иванов в efbet Лига.

"Очаквам доста сложен дуел, ние играем във всеки мач за победа, би трябвало да излезем и да вземем трите точки ", показа Иванов.

Съотборникът му в националния тим Мартин Минчев евентуално ще бъде една от заканите за Левски в идния дуел с Черно море. Въпреки ударното начало на сезона и за Минчев, и за варненци, в този момент нещата на "Тича " наподобяват много по-сиво. Шест следващи дуела без победа и единствено четири маркирани попадения. Това се отрази и на класирането на моряците, които са на 7-ата позиция с 11 точки.

"Ако теглим четата имаме единствено една загуба, имаме и огромна липса на шанс, само че подлагам на критика и играчите, които би трябвало да по-агресивни в завършващата фаза и с по-голямо самочувствие ", показа Илиев.

Спадът в резултатите на Черно море съответствува и с неуверената форма на Мартин Минчев, а виновността беше поета напълно от треньора на моряците.

За значимия мач в София наставникът обаче ще може най-вероятно да разчита на един от най-важните си футболисти в нахлуване - възобновеният Родриго Енрике. Завръщането на бразилеца, както и набиращият скорост Илиан Илиев-младши значително ще понижи напрежението у Минчев, което може да значи и проблем за защитата на Левски.

А Илиан Илиев има ясна концепция за детайла, който отборът би трябвало да усъвършенства, с цел да имат моряците триумф в София. "Всеки един съперник е сложен, само че зависи от нашата режисура, по-агресивни, по-настоятелни, с по-голямо самочувствие, с по-голямо предпочитание, да, имаме предпочитание, само че би трябвало да е повече ", безапелационен беше Илиев.

За гостуването треньорът няма да разчита на към момента невъзстановеният Исмаил Иса, а в неделя вечер Черно море ще се изправи против историята. Повече от 61 години тимът няма турнирна победа като посетител на „ сините” в продължение на 53 следващи дуела (43 победи за Левски и 10 равенства). Последният от трите им триумфа в София бе 1:0 на 26 април 1958 г.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР