В последните седмици след спирането на руския газ основен въпрос

...
В последните седмици след спирането на руския газ основен въпрос
Коментари Харесай

Z-Каст 81: Защо не трябва да продължават разговорите с Газпром

В последните седмици след прекъсването на съветския газ главен въпрос пред България е по какъв начин ще оцелее през идната зима и дали диверсификацията на бързи обороти ще проработи.

Управляващите оповестиха първи триумфи в споразумяване на газови доставки от Съединени американски щати и се готвят и за още доста антикризисни ограничения за отчасти облекчение на солидния растеж на цените.

Но ще имаме ли задоволително парѝ, с цел да се преборим с тази рецесия? Този и други въпроси обсъждаме в 81-ия епизод на Z-Каст с икономическия кореспондент на Клуб Z Йордан Бързаков.

" Не би трябвало да разрешаваме продължение на диалозите с " Газпром ". Цената на съветския газ се подвигна с 800% за последната половин година, и режимът на Владимир Путин приготви тази обстановка ", счита той. " Газпром " е извиващ ръце непартньор, който се пробва да реализира политически цели през икономическа политика. България не може да си разреши това освен от икономическа позиция. "

Влезе ли обаче вицепремиерът и финансов министър Асен Василев в играта на " Газпром "? Ще запуши ли всички финансови дупки, или неглижирането на неприятната регулация ще обезмисли напъните му?

Защо новите заеми на държавното управление наподобяват толкоз огромни? Отговорът на тези и други въпроси чуйте в новия Z-Каст:

,,,.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР