В последните седмици редица легенди на Левски вкупом започнаха критики

...
В последните седмици редица легенди на Левски вкупом започнаха критики
Коментари Харесай

Красотата ли е по-важна или победата?

В последните седмици редица митове на Левски заедно започнаха рецензии против стила на игра на „ сините “. Недоволството към тактиката на Делио Роси се развихри изключително след загубата от Лудогорец. Бивши футболисти, които в предишното са радвали почитателите на Левски с изявите си и справедливо се радват на огромен престиж измежду последователите, недоволстват от защитната игра и неналичието на акцент върху играта в нахлуване, която през годините е била знак на „ сините “.

Изглежда тези митове не помниха, че единствено преди няколко месеца Левски играеше най-вече атакуващо, а губеше пагубно и срамно. Когато при започване на август пое Левски, Делио Роси беше безапелационен, че не е вълшебник и му би трябвало време. Шефовете не стопират да разясняват, че сега се гради предстоящ тим. Легендите обаче очевидно не желаят му дадат нужното време на треньора и управата. Коментарите им не оказват помощ на тима, а повече вредят и насаждат излишно напрежение.

Италианецът за няколко тренировки беше слисан от неналичието на умения на тима да се пази и да съблюдава тактическа дисциплинираност. Роси първостепенно се зае да оправи този проблем. Лека-полека Левски усъвършенства играта си в защита. С времето Делио Роси ще ремонтира и представянето в предни позиции. Той към този момент построи основата за сполучливия футбол, отбраната. Със сигурност ще успее да оправи и нападението, само че с изключение на време му трябват и футболисти за избрани постове – най-много по крилата. За момента Роси се оправя извънредно добре с наличния запас в състава.

Легендите са прави, че Левски не гази противниците си в предни позиции, само че дали за тях е по-удовлетворително „ сините “ да изгубят красиво или да завоюват грозно. Към момента зрелищният футбол и успеха е невероятно да вървят дружно в мачовете на Левски поради качествата на избрани футболисти. Във футбола еднообразно значими са головете и точките.

Тимът на Делио Роси може да печели грозно с 1:0 множеството си мачове, само че точно тази нула против името на противника носи точките. А те са значими за Левски в борбата за гонене на задачите. Борбата за купата може да наподобява изгубена, само че никой на „ Герена “ не е приказвал намерено за шампионска купа като приоритет. Още през цялото време задачата пред Делио Роси е място в Европа и класиране за груповата фаза. Постигането на това минава през обезпечаване на мира за работа на италианеца най-малко до края на сезона.
Веселин РУСИНОВ, БЛИЦ СПОРТ

 

 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР