В последните седмици кипят различни идеи, свързани с държавното устройство,

...
В последните седмици кипят различни идеи, свързани с държавното устройство,
Коментари Харесай

Едноличната власт - начин на употреба

В последните седмици кипят разнообразни хрумвания, свързани с държавното устройство, като се почне от това, че разделянето на управляващите се оказа менте за " десни екстремисти (Гeшeв) и се стигне до мажоритарни избори и по-малко депутати (Трифонов). Преди години пък непрекъснато някой биеше тъпана за привикване на Велико национално заседание и нова конституция, референдуми по всички въпроси, от атомни централи до обучение и избрани понижения в супермаркетите. Личи си, че са настанали разделни времена, които изискват радикални преобразувания - по тази причина дано се включим с концепцията за Единната власт. 
Единната власт би трябвало да стартира от избори, на които да се дадат две благоприятни условия на гласоподавателите - те да гласоподават за Единна власт или за Еднолична власт. На възможните плахи съображения, че става дума за едно и също, старателни политолози могат да обяснят, че Единната власт допуска единение на властта, до момента в който Едноличната власт, противоположно на нея, допуска, въпреки това, за сметка на това, единение на властта. Така че всеки би могъл да избере сред двете, защото гласуването, с цел да не стават сакатлъци и с цел да обхване целият народ, ще бъде наложително.
Единната власт ще стартира, несъмнено, от министър председател, който ще има единствено трима министри - министър на Народното събрание, министър на справедливостта и министър на медиите. Всички те ще бъдат и вицепремиери и тяхната задача ще бъде вярно да придвижват в подопечното си звено мисълта и дейностите на премиера и да ги трансформират в парламентарен закон, правосъдно деяние и медийно обяснение.
Те, с цел да не кажете, че става дума за нещо като тоталитаризъм - няма нищо такова - ще могат да се управляват едни други и ще имат цялостна независимост на деяние. Така да вземем за пример прокурорите ще могат да избират последователността на хората, които да се ударят и да ги пренареждат по този начин, както е комфортно, с цел да допринесат върху цялата система посредством своя свободен углавен избор и визия за правдивост. Десните екстремисти в страната са цели стотина души и единствено прокурорът ще може да реши кой по кое време да изгори, по лична преценка и независима самодейност. Парламентът пък ще може да дефинира тавана, с който да се спонсорират партиите от избрани обръчи от компании и да кажем в един миг да отсече: не, не може безкрайни дарения, дано сложим предел на даренията на партиите и те да бъдат до 4 милиарда. След няколко ловки изявления в Народното събрание ще се окаже, че това е оптималната сума, от която насетне към този момент би могло да става дума за откровена корупция, а Народното събрание служи за това, с цел да я предотвратява - 4 милиарда дарения и нито стотинка повече. Медиите пък от своя страна ще имат право да изберат кой тъкмо от единствената власт да интервюират и какъв тъкмо неубоден въпрос да му зададат. Максимумът на неудобството се мери с въпроса: " Остава ли ви време за футбол ", на което човек от едноличната власт по предписание дава отговор, че не, не му остава и че не е почивал от 17 години и живее самичък като куче в къщата си за посетители, в която няма посетители, т.е., краднатото от европейските фондове го е дарило само с повече самотност и повече тъга: той я натрупа като Еклесиаст, само че с леки добавки на трупания и в разплащателната си сметка.
Тук към момента са годни и подозренията, че да вземем за пример не виждаме никакъв опозиционен глас против едноличната власт. Това също е премислено и при избрани скупчвания на гражданско неодобрение би могло да се добави и министерство на опозицията. Министерството на опозицията е хем съпротива, хем е министерство, което на вашите възражения за либерален оксиморон ние бихме могли да цитираме известни имена на протестъри от лятото на 2013-та, които по-късно станаха медийни съветници на вътрешни министри: т.е., даже в най-размирните времена, тези неща са ставали и няма причина да не продължат да не стават. Та министерството на опозицията ще има привилегията да провежда митинг против едноличната власт, с цел да обере спорадичните недоволства и публичен зной от едноличността на едноличната власт. Това ще служи за разпределяне на клапана и няколко репортажа, които да бъдат усърдно, за ваше прилагане и телевизионно улеснение, отразени уместно и шумно. От време на време разнообразни хора ще бъдат командировани в министерството на опозицията, с цел да може да има ротационен принцип и възможна мярка против тяхното медийно изтриване, с цел да може всеки притежател на смяната да излъчва прохлада и подготвеност да трансформира радикално системата, която го е назначила. Тя ще се рестартира понякога, с цел да наподобява малко по-нова и малко по-малко същата. Така биха могли да се сменят няколко генерации, измежду които, в случай че имате шанса да попаднете, ще разказвате на идващите, които да не повторят вашите неточности. Те няма да ги повторят, несъмнено.
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР