В последните работни дни на 2019 г. общинските съветници в

...
В последните работни дни на 2019 г. общинските съветници в
Коментари Харесай

Таксите за битови отпадъци в Банско няма да се променят през 2020 г.

В последните работни дни на 2019 година общинските съветници в Банско организираха постоянно съвещание.
Таксите за битови боклуци за 2020 година в община Банско остават без смяна, взеха решение съветниците и одобриха препоръчаната План-сметка. Предвидените по нея средства ще обезпечат разноските по дейностите за сметосъбиране, сметоизвозване и неутрализиране на отпадъците, както и поддържане чистотата на териториите за публично прилагане в община Банско.
Да спрем практиката на ремонт на ремонтите, прикани сътрудниците си и общинската администрация ръководителят на Общински съвет Банско Димитър Русков. Апелът му беше насочен по отношение на актуализация на бюджет 2019, наложена поради повишени разноски по поправки на 4 улици, направени преди локалните избори. Съветниците утвърдиха и разноските за незабавни избавителни поправки на покрива на Духовно – исторически център „ Свети Паисий Хилендарски “ и на дървения мост на р.Глазне, осъществени при започване на зимния сезон.

В Професионалната гимназия по електроника и енергетика в гр.Банско през новата образователна година ще има нова компетентност - " Топлоенергетика ". Кметът Иван Кадев внесе докладна, която беше подкрепена с цялостно единогласие от общинските съветници, за подписване на контракт за взаимна активност на ПГЕЕ и общинското дружество " Топлоснабдяване Банско " ЕООД. Материалната база на топлоснабдителното дружество ще бъде употребена за осъществяване на индустриална и професионална подготовка на учениците. Те ще се образоват по дуалната система /обучение посредством работа/ под управлението на учители в гимназията и на експерти в действителна работна среда.
На " Топлоснабдяване Банско " ЕООД да бъде изработен одит от сдружението " Одит Адвайзърс " ООД, от който ще стане ясно фактическото положение на общинското сдружение, взеха решение още съветниците. Дружеството беше доведено сериозно състояние под управлението на предходният му шеф Димитър Мунин. Това наложи екстрени избавителни дейности на екипа на кмета Иван Кадев за преодоляване на обстановката и обезпечаване на топлоподаване на обществени заведения и други клиенти на топлофикацията.
С решение за смяна на предназначението на терен в м.Забиница бе дадена зелена светлина за създаване на нова бензиностанция, с което се чака спад на цената на горивата в гр.Банско.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР