В последните няколко месеца ще открием, че всяка една медия

...
В последните няколко месеца ще открием, че всяка една медия
Коментари Харесай

Елизабет Холмс успя да измами Байдън, Мърдок и други милиардери, обещавайки чудо в медицината

В последните няколко месеца ще открием, че всяка една медия се пробва да открие огромните измами и тези майстори с няколко милиона $. При всички реализатори на тази машинация ще открием един и същи претекст – обещанието за погашение на инвестицията в нееднократен размер. Дали това ще е технология, нов тип валута, нефт или каквото и да е друго, всеки лъжец ще се постарае да откри слабостите на своите клиенти.

В това отношение постоянно има едно нещо, което изкушава всеки човек – парите. За положително или неприятно, всеки е подготвен да влага в имоти на Марс, злато на Конго, нова криптовалута, медицина и всичко друго, което може да си изберете. Замислете се, в миналото Бърни Мадоф се показва за един от най-големите вложители в света, който може да направи луди пари от всичко в света. По-късно се оказа, че е човек, който управлява най-голямата пирамида в света, плащайки капитал на старите си клиенти благодарение на новите си клиенти – това е пирамидата.

Ако се замислим, Стийв Джобс също може да влезе в тази ранглиста. За него знаем, че в никакъв случай не е написал и един ред код, когато е работил в Apple, доста добре знаем, че първото показване на iPhone е висяло на косъм, тъй като технологията не е приключена, само че в следствие всички проблеми са изчистени, само че не от Джобс, а от неговите сътрудници. От време на време се появява по един подправен гуру, който може да победи корпорациите за милиарди долари, освен това с лекост. От една страна за триумфа е нужна и малко интрига. Например вярването, че сега се приготвя международен скрит план и огромните фармацевтични компании се стремят да продават медикаменти, вместо да се борят с едно заболяване. Вярването, че заболявания като ХИВ и СПИН са пуснати от американското Централно разузнавателно управление на САЩ или ФБР, както и още доста други.

Дори и в този миг откриваме хора, които по този начин или другояче не са съгласни да се имунизират, заради простата причина, че някой излиза, с цел да показа по какъв начин във имунизацията има графен или различен метал, който постепенно и несъмнено ще унищожи човешкото тяло. И тъкмо тук, благодарение на високото равнище на дезинформация ще открием съществуването на гурута като Елизабет Холмс. Може и в никакъв случай да не сте я чували, тъй като тя добива известност в Съединени американски щати. Описвана е като някогашен биотехнолог, който има неповторимата концепция да сътвори машина за тестване на безусловно всичко, освен това единствено с един кръвен тест.

Звучи прелестно, а и по какъв начин няма, здравето и търговията с него, може да накара всеки един човек да влага. Здравето е скъпо наслаждение, а когато някой предложи евтина и рационална цена за откриването на болести във допустимо най-хубавото и качествено време, то не е мъчно да забележим и вложителите да тичат в тази посока. Елизабет се ражда в заможно семейство, нейният татко Кристиан Холмс IV е изпълнителен шеф на компания за произвеждане на ел. сила, само че преди Елизабет да успее да наследи своята империя, нейният татко съумява да стигне до фалит и по-късно да бъде упрекнат в машинация. Дъщерята стартира да се занимава с програмиране и продава C++ компилатори на разнообразни китайски университети.

Елизабет даже ще работи в Сингапур и ще основава стратегия за тестването на SARS-CoV-1, като събира кръвни проби. Решава, че в никакъв случай повече няма да се занимава с университета и по-късно се насочва към основаването на лична софтуерна компания за произвеждане на здравна инсталация. Още през 2003 година ще изяснява, че се стреми да спре престъпността в медицината, където финансирането постоянно е към 7-8 числа. Елизабет декларира, че ще сътвори машина, с която ще отстрани използването на игли, тъй като тя самата се опасява от тях и постоянно доста други пациенти не желаят да се тестват.

Тук стартира и огромната трансформация. Всички помнят Холмс от университета, когато е привлекателна и даже срамежлива млада дама, само че в следствие, когато през 2003 година се появява нейната компания „ Theranos “, Силиконовата котловина към този момент има Стийв Джобс в женски вид. Защо тъкмо той? Холмс стартира да се облича като него, носи своето черно поло и панталон, живее в изключетелен стелт режим и никой не може да я види. Освен това пред камера приказва с бездънен баритонов глас – какъвто не е демонстрирала в никакъв случай. Поведението е друго и с това излиза наяве, че някой е оказал помощ за шлифоването на диаманта. Защо елмаз? В края на 2004 година Theranos съумява да увеличи своя капитал до 6 милиона $, през 2010 година съумява да вземе още 92 милиона $. Канена е на всяко едно събитие, реди се до Джак Ма и Джордж Буш, разказват я като геният, който ще промени света. Освен това идват и други вложители. Мнозина разказват този резултат като бърз опит за замогване, като идващия Илон Мъск и като всеки различен същински талант.

 Elizabeth Holmes, the chief executive officer and founder of Theranos, a health care technology company, listens as Deputy Secretary of Defense Ash Carter speaks at Stanford University in Palo Alto, Calif., April 17, 2013. (DoD photo by Glenn Fawcett/Released)

Описвана е от всяко едно издание, от Fortune, Forbes и още доста други за една от новите милиардерки в безмилостния свят на бизнеса. До края на 2014 година е в класацията на Forbes с доходи от 9 милиарда $ и още 400 милиона чист капитал. Присъства допълнително от 18 американски патента, както и още 66 други. В един миг даже Рупърт Мърдок е един от най-големите и вложители. Много други брокери ще показват Theranos като идващия Apple. Каква е главната концепция? С помощта на кръвни проби и опция за тестване на месечна база, всеки един клиент може да открие и да употребява технологията, с цел да бъде повече от елементарно да се засече някоя по-страшна болест. Елизабет дава обещание, че нейната машина може да открива ранни проучвания на диабет, рак и още доста други.

На хартия това звучи повече от прелестно, Елизабет трансформира напълно технологията на проучванията и счита да добави една такава машина във всяка една аптека, с цел да разреши на всеки да се тества. Докато собственичката продължава да търси поддръжката на медията и да изяснява по какъв начин ще се промени света вечно, доста други стартират да откриват проблемите. Машината не е приключена и също така не може да даде точните отговори. И до през днешния ден някои от нейните сътрудници и лаборанти виждат една голяма бездна в тестването по общоприетия способ и при нейния артикул. Мнозина вземат решение да ревизират това и скоро се оказва, че има пациенти, които стартират да се лекуват от диабет, въпреки и да нямат подобен. Много други ще забавят своето лекуване и ще влошат здравето си, до момента в който считат, че всичко в тяхното тяло е наред. Истината е, че до момента в който Елизабет споделя по какъв начин ще избавя хора, действително оказва помощ за тъкмо противоположното. Скоро е сложена възбрана за работа и правенето на проби.

Холмс незабавно декларира, че в този период ще се постарае да отстрани всички проблеми и даже към този момент разполага с нужните специалисти, които ще оказват помощ. Освен това дано не забравяме, че една цяла страна, най-богатите и най-известните, стартират да влагат в нея, затова по какъв начин човек може да се разочарова? Елизабет мами, до момента в който не съумява да завоюва доверието на всеки един човек от най-богатия, до най-бедния. Продава карти за тестване на кръв и до момента в който средствата текат като буен водопад, клиентите и стартират да търсят втори източник на информация. Достатъчно е да се замислим, че един тест се създава с години. През 2017 година се оказва, че Theranos към този момент са продали към 1.5 милиона $ за проби единствено в Аризона. Същата година компанията би трябвало да заплати към 4.65 милиона $ като разноски за правосъдни каузи.

Приказката продължава до 2018 година с формалното затваряне на компанията и връщането на останалите средства при кредиторите. Освен това се оказва, че в последните няколко години, компанията е употребила общоприети машини за правенето на редица проби. Това обаче не е проблем, тъй като Джо Байдън е поканен да прегледа лабораторията и да съобщи, че това е нещо от бъдещето, което ще реши всички налични проблеми на медицината.

Истината обаче е, че не са малко делата, които идват за даването на подправени проби, както и за илюзия на редица пациенти. В съда са призовани чиновници на компанията, пациенти и още доста други потърпевши в цялата машинация. Журито ще излезе със смесени чусвтва и ще съобщи, че я намира за отговорна във финансова машинация и илюзия на кредитори, както и за машинация на медицински личен състав.

Очаква се присъда, която може да бъде с оптималната дължина от 20 години и възможна санкция от 250 000 $. Така приключва нейната прогноза, машината в никакъв случай не сработва и в никакъв случай не е основана, с цел да работи вярно. Всичко е една машинация, в която мнозина са вложили милиони, в това число и някои от най-известните хора в света.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР