В последните няколко месеца Феликс Оже-Алиасим се намира в сериозна

...
В последните няколко месеца Феликс Оже-Алиасим се намира в сериозна
Коментари Харесай

Оже-Алиасим разгроми екзекутора на Джокович от Маями и си уреди среща с Алкарас в Монако!

В последните няколко месеца Феликс Оже-Алиасим се намира в сериозна рецесия, когато става дума за резултати. Полуфиналистът от US Оупън през 2021-ва сега се намира под номер 35 в ранглистата, като понесе значително провали в ранните стадии на шампионатите. Днес обаче канадецът подсети на най-хубавата версия на себе си с безапелационна победа над индивида, шокирал Новак Джокович в Маями, Лука Нарди. За малко повече от 80 минути игра Оже-Алиасим надделя един от най-прогресиращите тенисисти през последните няколко седмици с 6:2, 6:3, а в идващия кръг ни чака повече от забавен конфликт против Карлос Алкарас, защото някогашният номер 6 е един от малцината, които имат положителен баланс против испанеца, с 3 победи от общо 5-те им срещи.

Липсата на опит на Нарди си пролича в хода на първия сет с натрупването на значително неточности в сметката на италианеца. Така съперникът му съумя да се възползва от слабостите на международния номер 76 и сполучливо доминираше събитията в първата част, а в осмия гейм Оже-Алиасим съумя да осъществя пробив, който след това дублира и затвори сета с 6:2.

Във втората част канадецът наложи цялостната си доминация над новобранеца в дуела. Макар и равнището на игра на италианеца да бе нараснало, някогашният представител на топ 10 бе прекомерно добър и още при 2:1 Оже-Алиасим съумя да завоюва гейм на началния удар на Нарди, посредством което да си обезпечи солидна преднина. Темпото бе непокътнато до самия завършек на сета и по този начин с резултат 6:3 откри място в идващия кръг, прекъсвайки серията от седем следващи победи на квалификанта.

Air Felix ✈️ with some serious hops
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР