В последните няколко години от УЕФА се заеха със задачата

...
В последните няколко години от УЕФА се заеха със задачата
Коментари Харесай

Всичко, което трябва да знаете за новия турнир Лигата на нациите

В последните няколко години от УЕФА се заеха със задачата да създадат футбола още по-привлекателен за аудиторията или най-малко що се отнася до националните тимове. Още преди 4 години, през 2014 година, футболната централа разгласи своята концепция за основаване на нов шампионат, наименуван Лигата на нациите на Европа. Стартът му към този момент бе даден, а за българския народен тим той бе желан. България победи Словения с 2:0 и в неделя приема Норвегия на Националния стадион " Васил Левски " в търсене на втора победа.
Идеята на шампионата е да замести безсмислените контролни срещи на националните гарнитури отвън формалните мачове и по този метод да се увеличи конкуренцията сред тимовете. Другата му основна цел е, че ще носи класиране на Европейското състезание през 2020 година. Важен факт е, че единствено 4 тима ще имат опцията да стигнат до Европейското посредством Лигата на нациите. А това няма да е по никакъв начин лесна задача, защото цели 55 отбора са разпределени на четири Лиги по отношение на коефициента на националния тим. В края на всяка Лига на нациите ще има изпадащи и влизащи от по-долната дивизия.
Лигите носят условните имена Лига А, Лига В, Лига С и Лига D. Последните четири тима от всяка дивизия изпадат, сменени от първите четири, идващи изпод. Всяка Лига е разпределена на четири групи. Лига А и Лига В са с по 12 страни - четири групи по три тима. Лига С са с 15 тима, а в най-нископоставената лига D са с по 16 тима. Отборите във всички групи играят по познатата скица за разменено посещение, като спечелилият на всяка група от всяка лига по-късно ще премине в идващия стадий на шампионата – плейофите. Отборите, които оглавят четирите групи в най-силната лига A ще изиграят един заключителен шампионат – „ Финална четворка”. Той ще се организира през юни 2019 година и ще стане явен огромният победител в първото издание на Лигата на нациите.
Каква тъкмо е схемата за плейофите в Лигата на нациите и какво би трябвало да направи България, с цел да се класира на Европейското след 2 години - вижте в Sportlive.bg .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР