В последните няколко години онкологичните заболявания стават все по-прогресивни. Лекари

...
В последните няколко години онкологичните заболявания стават все по-прогресивни. Лекари
Коментари Харесай

Храните убийци, които консумираме ежедневно

В последните няколко години онкологичните болести стават все по-прогресивни. Лекари и водещит учени се борят да решат този наболял здравословен проблем, само че всеки човек може да се отбрани независимо.

Просто би трябвало да се ограничи в потреблението на някои артикули.

Ето какво би трябвало да откажете, с цел да спасите живота си.

Захар и газирани питиета

В листата със заканите за здравето на първите места са рафинирана захар и газирани питиета. Газираните питиета се смятат за едни от най-опасните, поради 4-метилимидазол - изключително рисков канцероген, натрупването на който в тъканите на стомашно-чревния тракт може да аргументи увреждане на вътрешните органи.

В допълнение, американски невролози и токсиколози са разкрили, че този канцероген може да доближи до мозъка, разтваряйки се в човешката кръв.

Сахаринът и ацесулфамът калий, които участват даже в " диетичните " питиета, от дълго време се считаха за безвредни, само че това не е по този начин.

Захарта, обратно на общоприетото мнение, сама по себе си не провокира рак. Въпреки това, в случай че болестта към този момент е диагностицирано, използването на този артикул би трябвало да се заобикаля. Известно е, че за интензивността на болните кафези употребяват доста повече глюкоза от естественото. В това отношение има едно просто предписание: Колкото по-малко сладко употребява човек всеки ден, толкоз по-полезно е това за тялото.

Мазнини и кафе

Пържените масла, както и модифицираното месо, интензивно оказват помощ на заболяването да “изгори ” всички запаси на тялото. Още през 2015 година Световната здравна организация включва в листата на рисковите артикули шунка, бекон, салами и други модифицирани месни артикули.

Основният катализатор за появяването на онкологични болести, съгласно учените, може да бъде растително масло и готвене с висока температура, които дружно с други канцерогени вредят на тялото.

През 2018 година, разтворимото кафе от вендинг машините бе прието за една от най-опасните питиета. Откритият през 2002 година канцерогенен акриламид е в положение да предизвика съдови болести и доста други съществени болести.

Пуканки

Любимата храна на киноманите, съгласно учените, е претърпяла редица промени, вследствие на което тя освен е вкусна, само че и извънредно рискова за консумация.

Преди няколко години в самата пуканки е открит пропилгаллат - консервант, който апропо даже се съдържа в моторно масло. Пуканките, които се вършат в микровълнова фурна, се подготвят с масло от ГМ соя, което както отбеляват учени от Университета на Калифорния в Ривърсайд изпълва черния дроб с мазнини и нарушава вярното му действие. Според откривателите това масло е провокирало зараза от затлъстяване в Съединени американски щати.

Консерви и бързо хранене

За една от най-токсичните вещества за организма, Агенцията за запазване на околната среда на Съединени американски щати е признала бисфенол-А.

През 2011 и 2012 година тя е открита на вътрешните стени на кутии с елементарни консерви. Учените към този момент са потвърдили, че натрупването на бисфенол унищожава черния дроб и също по този начин трансформира генетичните характерности на потомството.

Не по-малко рискова е храната, приготвена в масло за многократна приложимост. Такива способи на готвене се употребяват от огромни и дребни вериги за бързо хранене. По време на непрекъснатия цикъл на произвеждане на храна се образува един от най-токсичните канцерогени - бензипрен.

Неблагоприятно визира освен черния дроб, само че също по този начин и костния мозък и предизвика левкемия при хора и бозайници.

Невидими убийци

В саламите и други " месосъдържащи " артикули има доста хранителни добавки: Емулгатори, сгъстители, багрила, консерванти. Тези същите " Е " данни, за които производителите даже не се крият.

Шотландски онколози неведнъж означават, че натрупването на хранителни добавки от групата „ Е ” в организма усилва вероятността от онкологични болести на половата система при мъжете, могат да доведат и до развиване на рак на гърдата при дамите. Консумацията на чипс също е отровен удар за организма./zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР