В последните няколко години е изключителна дързост да правиш музика.

...
В последните няколко години е изключителна дързост да правиш музика.
Коментари Харесай

Антонина: Чалгаджийките съсипаха тая държава!

 В последните няколко години е изключителна смелост да правиш музика. Още по-дръзко е да поставяш въпроси, на които слушателите сами да си отговорят. Музикалният бизнес насочва вниманието на почитателите към по-лесно смилаеми тематики. Тенденцията не е единствено в България, само че в България тя е наложителна.

" Все още одобрявам себе си като музикант, не като влогър, инфлуенсър или инстаграм сензация. Наречете го старомодно, само че се пробвам посредством музиката си да изразя свои визии и да поддържам връзка с публиката. Много добре разбирам, че от днешния попфолк не се чака това, само че много хора пропущат обстоятелството, че жанрът се появи, тъй като говореше за проблемите на хората. Поправете ме, в случай че греша, само че " пирамиди и…балъци за милиони “ показва напълно тъкмо обстоятелства от най-новата ни реалност “, напомня певицата Антонина.

Олекотяването на изразните средства в музиката е обичана " дъвка “ измежду критиците. Внушенията за чалга поколението от време на време получават гражданственост и ловко изместват фокуса от същинските тематики. Разделението на про- и античалга е толкоз трагично, че от време на време се прибавя и политически нюанс в музикалните желания на българина.

" Ако това беше влог, евентуално тук щях да кажа: " И не забравяйте да се абонирате за канала ми! “ или " Купете тениските ми! “ (смее се) Та, поправете ме, долу в мненията, (смее се) само че не помня мой сътрудник по този начин гневно да е атакувал различен род. Обратното се случва постоянно. И " Чалгаджийките унищожиха тая държава! “ към този момент е като рефрен от ария, като мантра. – разяснява изпълнителката. – Мисля, че в време да потърсим нещата, които ни събират, да помислим за хрумвания, в които да изразим единството си! “ – безапелационна е Антонина.

В музикална си история имаме творби, които събират. Имаме и творби – директна форма на протест. Интерпретацията и представянето пред необятната публика е в ръцете на артистите.

" Опитвам се да мисля за музиката по нов метод. Търся тематики, които да са близки освен за мен, само че и за останалите. Виждам от ден на ден хора, които схващат, че разграничени не стигаме доста надалеч. Такава е и концепцията на песента, по която завърших работа. " Като Едно “ е израз на устрема да бъдем дружно, да се противопоставим на разделянето. За мен тази ария не е просто метод да кажа нещо, тя е блян по един блян. Гледам на попфолк музиката като на допустимо най-широката музикална платформа. Чрез нея мога да споделям мисли и чувства с публиката “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР