В последните месеци ВАР е широко дискутиран проблем. Дали решенията

...
В последните месеци ВАР е широко дискутиран проблем. Дали решенията
Коментари Харесай

ВАР дебютира в Дупница преди 15 години

В последните месеци ВАР е необятно дискутиран проблем. Дали решенията на база видеоповторения оказват помощ оптимално съблюдаване на разпоредбите или вършат играта мудна, бавна и се губи тръпката? Дискусиите по тематиката сигурно занапред предстоят и ще продължат дълго.

Нека обаче се върнем 15 години обратно, когато на стадион „ Бончук “ в Дупница имаше действителна опция да забележим първото съдийско решение взето на база видеоповторение. За какво става въпрос? На 7 ноември 2004 година на градския стадион един против различен се изправят тимовете на Марек и ЦСКА. Домакините, водени от Вили Вуцов, а гостите - от Ферарио Спасов. Мачът стартира повече от добре за дупничани и с два гола на Станислав Руменов в границите на 60 секунди, сред 12-ата и 13-ата минута, те повеждат с 2:0, а Вили Вуцов прави неповторимо шоу разхождайки се по козирката на аварийна пейка.

До края на полувремето ЦСКА понижава резултата с гол на Емил Гъргоров, само че шоуто занапред следва. В 53-ата минута след центриране от дясно на Йордан Тодоров Стойко Сакалиев скача и в жанр „ Марадона “ с ръка продължава топката към Костадин Хазуров, който я вкарва в мрежата. Реферът - Галин Москалев зачита попадението, а футболистите на Марек незабавно му се нахвърлят основателно. Вили Вуцов също е обиден от решението. Срещата се предава непосредствено в ефира на БТВ, а притежателят на Марек - Стефан Милушев слезе на пистата и изгледа повторенията на една от камерите на малкия екран. Подканян от Милушев, реферът няколко пъти се доближава до камерата с желание да види повтаряне на обстановката, само че по този начин и не се осмелява, тъй като действително тогава това е неразрешено.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР