В последните месеци ситуацията на Covid-19, принудителната изолация в световен

...
В последните месеци ситуацията на Covid-19, принудителната изолация в световен
Коментари Харесай

Как COVID-19 се отрази на психиката ни?

В последните месеци обстановката на Covid-19, насилствената изолираност в международен мащаб е казус за човечеството. Това счита доктор Румяна Данилова.

"Хората в доста страни бяха изолирани и затворени по домовете си. Всякакви осведомителни потоци ни заливаха със страховити послания. Затварянето, и страхът, и незнанието, най-много чувството, че няма благоприятни условия да се пребориш с този неразбираем, неузнаваем, чужд зложелател, който може да те унищожи ", разяснява тя пред БНР.

Психолог за рецесията: Вече сме във етапа на отрицанието

"Всичко това оказва въздействие върху душeвността и занапред експертите поставят старания за това по какъв начин цялата обстановка се отрази. Какво се случи в тази зараза – страхът, изолацията – по какъв начин се отразиха на психологичното здраве ", посочи още тя.

Специалистът удостовери, че има данни, че равнищата на тревога се повишават, както и експанзията. Учените обръщат внимание на нарасналото домашно принуждение.

"Феноменът домашно принуждение е многокомпонентен и многофакторен. Лесно е да се каже, че когато има спор, ще го разрешиш със спокоен диалог. Но е мъчно да се направи ", разяснява доктор Данилова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР