„В последните месеци се занимаваме с такъв тип неща, които

...
„В последните месеци се занимаваме с такъв тип неща, които
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Няма никакво уважение към институциите

„ В последните месеци се занимаваме с подобен вид неща, които отвличат вниманието от значителните въпроси. В българското общество от доста от дълго време не се води същински спор за посоката на развиване, един по-дългосрочен взор за развиване на страната. Вината за това носи на първо място ГЕРБ. Там хоризонтът на деяние е кратковременен – затънахме в кръг за неща - от през днешния ден за на следващия ден. Изтеклите записи и фотоси задълбочат тази обща нездрава атмосфера, построена през годините. Тази обстановка обаче несъмнено ескалира. Няма никакво почитание към институциите, към хората, които ги представляват”. Това съобщи зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин пред бТВ.

Вигенин риторично попита какъв брой пъти министър-председателят е пристигнал в Народното събрание, с цел да сложи значими въпроси – какви въпроси счита да сложи пред европейските институции, къде е проектът за възобновяване на България, за който ще бъдат получени европейски средства.

По въпроса за предопределение на посланици, Вигенин разяснява: " Това, което разиграва прокуратурата, не подхожда на институция от този мащаб. Всеки ден да се разгласяват смс –и е литературна активност. Това е унизително към институциите и правовия ред в България. Изнасянето на смс-и, които изрично целят политическа офанзива против президента, е несериозно. Нека прокуратурата да си направи следствието и да разгласява, в случай че има, обвиняване. Това е неуместно. Трябва да има известно почитание към институциите в България”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР