В последните месеци приложението за споделяне на кратки видеа TikTok

...
В последните месеци приложението за споделяне на кратки видеа TikTok
Коментари Харесай

Идва ли краят на TikTok

В последните месеци приложението за шерване на къси видеа TikTok натрупа голяма известност и стартира да диша във врата даже и на Instagram. Една от най-бързо разрастващите се обществените мрежи сега е основана в края на 2016 година в Китай, само че й трябваше време, с цел да стане известна по целия свят и да се хвали през днешния ден с над 800 милиона дейни консуматори и над милиард и половина изтегляния.

Основната част от хората, употребяващи TikTok, са тинейджъри. Но и доста известни персони не устояха на изкушението да си създадат профил и да станат част от следващата софтуерна наклонност. Въпреки взрива си изключително в месеците на самоизолация, през днешния ден бъдещето на обществената мрежа е сложено под въпрос.

Подозрения, че TikTok е инструмент за шпиониране от страна на китайското държавно управление се тиражират не от през вчерашния ден и през днешния ден. По последни данни, единствено за шест месеца (от юли до декември 2019 г.) от платформата са изтрити 49 милиона къси видеа, които не дават отговор на разпоредбите и изискванията за използването й. Разбира се, остава загадка какъв брой нарушаващи условията видеа са се изплъзнали на модераторите.
 Снимка 458859

От компанията разкриха още, че са получили 500 претенции за достъп до информация от държавни управления и полицейски управляващи , от които са изпълнили съвсем всички - 480. Скоро след изнасянето на тази информация държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи, че преглеждат опцията да се забрани потреблението на TikTok на територията на страната.

Зад тази концепция стои убеждението, че данните на потребителите отиват в ръцете на китайската комунистическа партия . Самият Доналд Тръмп също се закани да извърши плануваната мярка в най-скоро време. Ако това се случи, броят консуматори на обществената мрежа ще спадне доста, предава BBC.

Забрана за потребление на TikTok преди дни въведи и Индия. А това докара до внезапно повишаване на интереса към Instagram. Индия бе страната след Китай, в която има най-вече изтегляния на приложението, по тази причина ударът бе в действителност тежък. Почти толкоз, колкото ще бъде и от възбраната му в Съединени американски щати...
 TikTok, Apple, Гугъл и служи ли приложението като средство за шпионаж за ОАЕ
Шпионира ли ни TikTok

Приложението бе свалено от Гугъл Play и App Store

Междувременно тези, които към момента могат да употребяват TikTok, се оплакаха, че броячите за гледания на видеа и лайкове са се нулирали. За няколко часа са получени повече от 20 хиляди недоволства от консуматори, които вършат всичко по силите си да съберат повече лайкове и този бъг съществено ги тормози. А други започнаха да плануват, че краят и на това приложение е напълно близо ...
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР