В последните месеци от годината правителствата традиционно харчат сериозно. Така

...
В последните месеци от годината правителствата традиционно харчат сериозно. Така
Коментари Харесай

Държавата харчи ударно в края на годината

В последните месеци от годината държавните управления обичайно харчат съществено.
Така тази година от остатъка от над два и половина милиарда лв. през септември, до края на декември в хазната ще останат малко над половин милиард лв..

Според страната, харчовете не са изключителни, само че синдикати упорстват решенията за остатъка да се взимат от Народното събрание.

Снимка: btvnovinite.bg

„ В последните два месеца на годината всеобщо се разплащат тези планове и всеобщо имаме увеличение на разноски и понижаване на излишъка”, съобщи Менда Стоянова – ръководител на бюджетна комисия в Народно събрание.

„ Като цяло не утвърждаваме практиката да се задържат разноските до последно и да се регистрират огромни остатъци към септември, след което да се вършат разходите”, счита Добрин Иванов - АИКБ.

„ Винаги, когато не се взимат решенията транспарантно, остават подозрения за това кой взема решение кои са националните цели, по тази причина е значимо да се взема решение в НС”, означи Ваня Григорова от КТ „ Подкрепа”.

Снимка: btvnovinite.bg

Стефка Петрова от хасковското село Клокотница е една от хилядите пенсионери, които живеят под линията на беднотия. Заедно с вдовишките добавки пенсията и не надвишава 300 лв.. Затова и тази година се надява, от милионите бюджетен остатък да има 40 лв. за Коледа и за нея.

77- годишната жена занапред знае защо ще похарчи парите. „ Ми в случай че ги дадат в този момент, за Коледа по 40 лв., ще си купя свинско месо, ще си купя една бучка сирене, ще си купя да кажем, некой шоколад на децата най-малко. Аз имам 4 внучки, внучета и 3 правнучета. По 1 лев ли, там по какъв брой, да им купя по едно шоколадче, отново е нещо”, споделя Стефка Петрова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР