В последните месеци офисът се превърна в забравена дестинация, а

...
В последните месеци офисът се превърна в забравена дестинация, а
Коментари Харесай

Как да се храним правилно, когато работим от вкъщи

В последните месеци офисът се трансформира в забравена дестинация, а работното място трайно се реалокира вкъщи . И когато през целия ден сме на една ръка разстояние от хладилника, шансът да прегрешим е в действителност огромен. Освен в случай че не съблюдаваме няколко съществени правила.

Пазаруване

Много е просто - в случай че не си купуваме нездравословни храни, няма да ги ядем. Освен в случай че не ни налегне такова непреодолимо предпочитание, което да ни закара право до магазина. Но в случай че из шкафовете в кухнята нямаме пакет чипс, шансът да изядем пакет чипс през днешния ден понижава фрапантно.

График

Ако когато сме в офиса колкото да устояваме до 12 часа, с цел да обядваме, то вкъщи нещата стоят по много по-различен метод и обедът от време на време може да стане следобедна закуска. А това може би е най-голямата неточност, която вършим.
 Снимка 491645

Трябва да се придържаме към прецизен график за храненията, в който главното място е отредено на закуската. Доказано е, че когато човек се храни по-обилно заран и по-малко вечер, това води до по-добър надзор освен върху глада, само че и върху кръвната захар. А когато закусваме малко, е доста по-вероятно денем да посегнем към нещо сладко.

Между закуската и обяда е оптимално да има пет часа, а вечерята е добре да бъде сред три и четири часа откакто сме обядвали.

Или едното, или другото

Друга честа неточност, която вършим, е да ядем, до момента в който работим. Този вид разсеяно хранене освен не ни разрешава да се насладим на храната, само че и усилва опцията да преядем. Когато си отделим няколко минути единствено за хранене, тогава можем да го създадем осъзнато и с мярка, предава The Healthy.
 Снимка 491644

Качество, а не количество

Разбира се, че е от значително значение освен по кое време ядем, само че и какво ядем. Когато сме у дома и нямаме време да си сготвим, е доста изкушаващо да посегнем към готовите и модифицирани храни. Да, само че те имат едно доста неприятно качество - да ни пристрастяват.

Лесно ще се ограничим с шепа ядки или една ябълка, само че мъчно бихме издържали на изкушението да не забележим дъното на пакет чипс. А потреблението на модифицирани храни ни подсигурява най-малко 500 калории от горната страна дневно и предразположеност към затлъстяване.
 Храната, мозъкът и по какъв начин му въздейства преяждането
Може ли преяждането да повреди мозъка

От ястие освен дебелеем, само че вредим и на менталното си здраве

Стрес

Често използваме храната като метод да се успокоим. И най-често в тези обстановки избираме нещо не изключително потребно. А с цел да сложим завършек на този табиет, би трябвало да си изградим различен, който да ни помогне да се борим със напрежението. Няма значение дали ще е медитация заран, подготовка в обедната отмора или разходка в парка след края на работния ден - значимото е да усетим, че се усещаме по-добре.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР