В последните години в Сан Франциско такситата без шофьори станаха

...
В последните години в Сан Франциско такситата без шофьори станаха
Коментари Харесай

Забраниха безпилотните таксита в Калифорния след инцидент с пешеходец

В последните години в Сан Франциско такситата без водачи станаха постоянно срещана панорама.

Дженеръл мотърс разполага със 100 такива денем и 300 през нощта. 

Сега обаче ще би трябвало да ги спре.

GM Cruise - услугата за самостоятелни коли без водачи на Дженеръл Мотърс ще бъде спряна в Калифорния.

Щатът Калифорния във вторник подреди на General Motors да отстрани своите коли без водачи от държавните пътища, като назова транспортните средства риск за обществеността и съобщи, че компанията е " погрешно показала " сигурността на технологията, съобщи Ройтерс.

Министерството на транспортна на Калифорния (DMV) съобщи, че е спряла разрешението за внедряване на самостоятелни транспортни средства и тестване на Cruise без водачи, като за момента приключи напъните на компанията да тества колите без истински шофьори.

„ Въз основа на работата на транспортните средства, отделът дефинира, че транспортните средства на производителя не са безвредни за публичната употреба “, се споделя в изказване на щата Калифорния, цитирайки „ неблагоразумен риск за публичната сигурност “.

Cruise е „ показал неправилно всяка информация, обвързвана с сигурността на самостоятелната технология на неговите транспортни средства “. Държавната организация споделя, че Круиз има право да оспори прекъсването в границите на пет дни. Компанията не споделя дали възнамерява да направи това.

Спирането е, след поредност от произшествия с самостоятелни транспортни средства, е сериозна спънка за бизнеса със независимо ръководство, който GM назова огромна опция за напредък, и за промишлеността на самостоятелните транспортни средства (AV).

Но обединени в синдикатите транспортни работници и други критици на робот такситата приветстваха прекъсването, което влезе в действие неотложно.

„ Това може да бъде огромен удар за Круиз и Дженеръл Мотърс “, сподели Брайънт Уокър Смит, професор по право в Университета на Южна Каролина.  " Цялата промишленост ще пострада в следствие. "

 „ Ние ще сложим на пауза интервенциите на нашите безпилотни таксита в Сан Франциско. В последна сметка ние създаваме и внедряваме самостоятелни транспортни средства в опит да спасим животи. “, показаха от Дженеръл Мотърс.

На 2 октомври едно от техните самоуправляващи се транспортни средства е спряло при излизане на пътя на пешеходец, само че го е блъснало леко.

„ Превозните средства на Cruise може да нямат способността да реагират по безвреден и подобаващ метод по време на произшествия, включващи пешеходец “, споделят от щата Калифорния.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР