В последните години учените заклеймиха червеното и преработеното месо като

...
В последните години учените заклеймиха червеното и преработеното месо като
Коментари Харесай

Защо да не спираме да ядем червено и преработено месо

В последните години учените жигосаха аленото и модифицираното месо като един от главните врагове на трапезата ни. Но ново огромно изследване на академични учени ни кара да преосмислим отношението си към тези храни.

Според него, прекъсването на аленото и модифицирано месо има напълно дребен резултат върху сърдечно-съдовата система и риска от развиване на онкологични болести или диабет .

Затова съветът им е да продължаваме да ги консумираме, както до момента.
 Снимка 445542

Изследване, в което вземат участие над 54 хиляди души, потвърждава напълно дребна взаимозависимост сред потреблението на този вид месо и развиването на въпросните положения.

Все отново, при хората, които похапват алено или модифицирано месо по-малко от три пъти седмично, рискът от болести е по-нисък . Връзката сред двете обаче не е изрично потвърдена, написа Scince Daily.
 Бялото месо, аленото месо и за какво пилешкото е нездравословно, колкото свинското
По-полезно ли е пилешкото месо от свинското

Още една хранителна илюзия

Университетските учени настояват, че това проучване не е просто следващото, а най-обширното и ще е мъчно някой от тук нататък да потвърди, че аленото и модифицираното месо ни разболяват. Но сигурно ще има и такива. А до тогава можем умерено да се любуваме на обичания си стек.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР