В последните години спортните дисциплини като уиндсърфинг и кайтсърфинг добиват

...
В последните години спортните дисциплини като уиндсърфинг и кайтсърфинг добиват
Коментари Харесай

SUP пилатес - защо не

В последните години спортните дисциплини като уиндсърфинг и кайтсърфинг добиват все по-голяма известност. От това положителното остаряло каране на сърф също натрупа точки.

Преди известно време към този лист беше добавена и още една дисциплинираност - сърфът с весло. Сред първите с готовност да го тестват бяха Кендъл Дженър или Алесандра Амброзио. Така последователно спортната дисциплинираност закупи необятна известност, даже и по родното ни Черноморие.

Причината е и във обстоятелството, че без да се постанова да поставяме физически старания с висока активност, сърфът с весло оформя хармонично тяло, като се изключи че е много прелестен за упражняване. Сега, в композиция с преимуществата му, се ражда различен спорт, който съчетава сърфа с весло с пилатеса.

Комбинацията на йога, пилатес и сърф с весло е позната като SUP пилатес. В общи линии се извършва, като до момента в който балансираме на дъската (с или без греблото), се опитваме да правим разнообразни пози от йога и пилатес.

Целта е да се извърши вярно позата и да се поддържа баланс. Въпреки че не изисква същата активност - като другите разновидниости и производни от сърфа, тази е също толкоз ефикасна. Защото SUP пилатесът кара да работи цялата мускулатура на тялото, и най-много коремът, краката, ръцете и гърбът.

SUP пилатесът резервира и основите на пилаеса и йогата, свързани с централизация и дишане. Сред главните преимущества на пилатеса върху сърф са промяна на позата, увеличението на гъвкавостта и подобряването на стабилността на тялото, разкриват от Hola. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР