В последните години се увеличават в невероятни темпове DDOS атаките

...
В последните години се увеличават в невероятни темпове DDOS атаките
Коментари Харесай

VIVACOM: Финансовите институции са най-често обект на DDOS атаки

В последните години се усилват в невероятни темпове DDOS офанзивите (волометрични хакерски офанзиви, в които голяма маса консуматори се пробват да влязат в уебсайт на банка или да нападат по различен метод нейните ресурси), регистрира мениджърът в дирекция "Корпоративни клиенти " на VIVACOM Емил Асов. Той посочи, че през 2018 година най-честите обекти на сходни офанзиви са били финансовите институции, ИТ фирмите и телекомите. Тенденцията е много по-различна по отношение на 2017 година, когато най-атакуван е бил ИТ секторът, следван от финансовия и медийния. Емил Асов разясни, че в действителност сред 60-70% от интервюираните клиенти на телекома са удостоверили, че през последната година са били атакувани посредством DDOS офанзива, което значи, че в международен мащаб на всеки 26 минути има такава офанзива. "Като цяло офанзивите се усилват с доста бързи темпове, като през 2001 година размерите са били към 400 мегабита, до момента в който през 2017 година офанзивите бяха към 600 гигабита. Това са големи офанзиви, които блокират цялата инфраструктура на банката, на уеб страницата й или на това, против което са ориентирани ", изясни специалистът. Той заяви, че VIVACOM предлага сложни услуги за намаляването на риска на банките, като: детекция, мониторинг, предварителна защита, пречистване и най-после репортинг. Асов изясни, че делегирането на тези услуги пести на финансовите институции разноски за скъпия хардуеър против DDOS офанзиви, както и нужната техническа експертиза.

Експертът показа и услугата "VIVACOM Cloud " - високотехногичната система за предпазване на данни. Основна част от нея са виртуалните частни сървъри. Те се намират в огромните дейта центрове на телекома. В главния дейта център на VIVACOM са колокирани някои от най-големите банки в България.

"През януари ще бъде отворена нова колокационна зала, защото дейта центърът е на 90% цялостен. В края на 2019 година планираме отварянето на трети колокационен център, който ще оказва помощ на бизнеса. Във всеки дейта център имам високвалифицирани инженери разполагаем от самото начало от разстояние. Центровете дават висока сигурност на информация, или по-точно на оборудването, на което се съдържа информацията ", уточни Емил Асов. По думите му, колокирането в професионални дейта центрове е по-евтино от колокирането в лични пространства - сървърни стаи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР