В последните години се наблюдава една изключителна липса на капацитет

...
В последните години се наблюдава една изключителна липса на капацитет
Коментари Харесай

Имунологът д-р Андрей Чорбанов: Срам ме е от вас!

" В последните години се следи една изключителна липса на потенциал и религия в компетентностите. Киро Македонеца, който продавал баници... и бил потенциал в своята си област...дошли двама новодошли при него и го попитали „ Бай Кире, дай 20 лева на заем “ и той дал отговор: „ Со банкеро сме се разбрали он да не прави баници, аз да не давам пари на заем. “ Много е значимо хората, даже знаещите, даже четящите, образованите да намират способени хора, на които да се доверят. Да намират хора, които са експерти за своята област, които вършат единствено това и схващат единствено от това, а не са просто коментатори.

Както сподели един немски професор политическото решение за справяне с рецесията няма нищо общо с научния проблем, който стои като вирус и като проблем с вируса. Точно от тази позиция изолацията беше единственото, което държавните управления направиха по простата причина, че нямаха с какво друго да реагират, освен нашето, само че нашето нормално се спря единствено до тази мярка, защото очевидно е, че нямаме потенциала да произвеждаме китове, на които да се вършат тези проби, както направи Германия, нямаме потенциала да си произведем респиратори, които незабавно започнаха доста страни да създават, имахме потенциала да стартираме да шием маски. Това е потенциалът на страната... Аз считам, че това е функционалност на страната да поддържа компетентности, да има хора, които могат да дадат подготвеност, точно в спешен миг.

Явно е, че по този начин са сметнали, че може да бъде, не знам, по-добре управляем ли щаба (бел.ред. без вирусолог), повече...единомислие да има в него, точно поради това той е толкоз военизиран, съгласно мене, а да може да бъде елементарно вкаран във форма, в която да не всява ужас, само че на процедура с по този начин изречени заповедни неща, с ограничавания, които фактически лимитират в доста огромна степен опцията на доста хора да живеят обикновено, тъй като някои могат да работят вкъщи си, само че доста огромен брой хора нямат опция. Ето да вземем за пример аз работя в теоретичен институт, само че цялата ми група не може да остане у дома...Добрият вид, който страната трябваше да направи, да вземат добър образец от страни, които са отличници по този начин да се каже, като Германия. Хора, които съумяват с изключение на да тушират в доста огромна степен своите проблеми, да поемат цялото натоварване, нали не сме чули никаква рецесия в Германия да има във връзка с тези неща, ние взехме образец от страните, които не се оправиха добре, като Италия и Испания. Факт е, че логистиката не беше проведена добре, екипите бяха недобре готови, смисъл екипирани, от тази позиция те не бяха отличниците в здравните системи, които би трябвало да бъдат посочени с пръст като положителен образец, а в противен случай би трябвало да се предложат страни като Белгия, Холандия, Германия, откъдето не се чу безусловно никаква драма...там очевидно имат много положителни съветници, способени хора. Даже общественото разграничаване, което сложиха там е в доста по-относителна степен...социалното ограничаване не може да бъде единственият метод за избавяне, спасяването от вирусната зараза на този стадий очевидно ще бъде с прекосяването на всички хора през него като среща, това, което продължаваме да го повтаряме от един месец, без значение от опитите, имам възприятието, че хората са отворили сега чекмеджетата със старите медикаменти, обърнали са ги на масата и тестват всичко, което има през последния век...ще го повторя, извънредно отговорно, няма лекарство срещу вирус. В най-хубавия случай каквото и да се употребява, се употребява за ограничение на вирусното размножаване, закъснение и се дава по този метод късмет на имунната система да се оправи. Няма по какъв начин ние целеустремено с лекарство да убием вируса у нас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР