В последните години прокуратурата демонстрира много близки отношения с политическата

...
В последните години прокуратурата демонстрира много близки отношения с политическата
Коментари Харесай

Министър Рашков: Събират се доказателства за изключително сериозни престъпления при управлението на ГЕРБ

" В последните години прокуратурата показва доста близки връзки с политическата власт. Вече не можем да твърдим и да считаме, че тя е самостоятелна от политическата власт. Напротив. Имаме всички учредения да твърдим, че се е самопоставила в услуга на политическата власт ". Това съобщи министърът на вътрешните работи Бойко Рашков в предаването " Денят с Веселин Дремджиев ", излъчващо се по TV+.

Той изясни, че даже и да знае нещо от значително значение по делото за автомагистрала " Хемус ", няма да даде повече информация, защото няма доверие на прокуратурата.

" Откакто съм министър на вътрешните работи ГЕРБ нееднократно подскачат, тъй като чуват нелицеприятни за своето ръководство обстоятелства и се пробват по всевъзможен метод да излязат от тази обстановка. Управлението на ГЕРБ фактически е белязано с нарушавания, а в този момент се събират и доказателства за извънредно съществени закононарушения ", казa още Рашков

Вътрешният министър добави, че този писък, които за следващ път се чува от партията на Бойко Борисов и заканите към него, няма да го спрат да извършва отговорностите си като министър на вътрешните работи. " Тези закани демонстрират и една некомпетентност, защото партия не може да води такива каузи ", отговори той на въпрос тормозили се от заканата на Политическа партия ГЕРБ, че ще го съдят поради изказванието му, че 30-40% от милионите за " Хемус " са отишли в партийната им каса.

Попитан от кое място е сигурен, че 30-40% от парите са отишли при ГЕРБ, Рашков изясни, че се среща с доста хора и поучава доста информация. " На базата на тази информация съм построил разбиране в себе си, че това е пътят на парите. Фактите, открити при следствието, водят тъкмо натам. Твърдя това с чисто схващане и съвест ", безапелационен бе Бойко Рашков.

На въпрос къде са парите, вътрешният министър съобщи, че една част от тях са на съвсем приключените лотове, друга е отишла за наем на техника, трета част е в партийна каса. " Покрай партийните каси са се отклонили и в персоналните каси ", посочи той.

Цялото изявление на Веселин Дремджиев с Бойко Рашков можете да изгледате във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР