В последните години повечето автомобилни производители правят всичко възможно да

...
В последните години повечето автомобилни производители правят всичко възможно да
Коментари Харесай

Ferrari прави най-голямата печалба от продадена кола в света

В последните години множеството автомобилни производители вършат всичко допустимо да подобрят успеваемостта си за по-голяма облага. Nissan да вземем за пример редуцира с 20% продукцията си в Северна Америка, до момента в който Ford възнамерява много огромни промени за пазарите си в Европа и Южна Америка. И всичко това не е стъпка обратно, а тъкмо противоположното, защото ново в детайли изследване демонстрира, че високите индустриални числа и огромната облага не вървят ръка за ръка.

Изследването е извършено от немския професор по стопанска система Фердинанд Дуденхофер, който разкрива, че Ferrari е марката с най-голяма облага на продадена кола в автомобилната промишленост за първите 6 месеца от 2018 година Италианският конструктор на суперколи прави брутна печaлба от 69 хиляди евро на всяка чисто нова кола. От другата страна на класацията пък се намира Jaguar, който отбелязва по едвам 800 евро облага на автомобил.

Поглеждайки към немския авто пазар се вижда, че Porsche прави по почти два пъти повече облага от своите съществени съперници - Mercedes-Benz, BMW и Audi. Базираната в Щутгарт компания, се радва на брутна облага в размер на 17 хиляди евро на автомобил против към 9 хиляди евро за другите три марката.

Проучването демонстрира още, че за всяко ново Maserati италианската компания получава облага от 5 хиляди евро, до момента в който при Volvo се регистрира слаб спад.

Въпреки че някои производители продават колите си на цени, за които не желаеме и да мислим, това не всеки път значи, че вършат огромна облага. За образец е Bentley, които сега генерират загуба от 17 хиляди евро на всеки продаден автомобил. Според представителя на компанията повода за това е огромната инвестиция, която сега вършат британците в технологии за електрически коли. Ситуацията е сходна и за Tesla. Американският конструктор, по който " полудяха " всички в Щатите, победи по продажби всичките си съперници в Съединени американски щати взети дружно, само че продължава да продава колите си на загуба. По-конкретно - на загуба от 11 хиляди евро (почти 13 хиляди долара) на автомобил.

Model 3 now outsells all other premium mid-sized sedans in the US.....combined pic.twitter.com/FhjKUGK58N
— Tesla (@Tesla) August 1, 2018
Лидерите в класацията за най-голяма облага на автомобил - Ferrari и Porsche - са заемали първите две места и през 2017 година Bloomberg добавя, че тогава чистата облага на Ferrari е била 90 хиляди $ на кола, до момента в който на Porsche - 17 хиляди $.

В изследването на професор Дуденхофер не са включени Rolls-Royce и Lamborghini, чиито финансови доклади не се разгласяват обществено.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР