В последните години ние не сме имали сериозна опасност, нещо,

...
В последните години ние не сме имали сериозна опасност, нещо,
Коментари Харесай

Проф. Христова каза кога ще има ваксина срещу коронавирус

 В последните години ние не сме имали сериозна заплаха, нещо, което да ни накара да се замислим върху хигиеничните си привички. Сега сме осъзнали, че от тях зависи освен ние да се предпазим, само че и да предпазим хората към нас, съобщи пред Българска национална телевизия зам.-директорът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова.

Според нея всеки е отдал дължимото на тези хигиенични ограничения и сме обърнали внимание на това по какъв начин те могат да спасят човешки живот.

Проф. Христова изясни, че на повърхностите ковид е релативно постоянен.

При пробни условия има разнообразни данни. В действителността ограниченията, които се предлагат, са за доста по-често хигиенизиране. По нейно мнение можем да разчитаме на спокоен летен сезон. Ако допуснем, че в целия свят успеем да изкореним вируса, няма да има втора вълна. Само, че тези условия са по-скоро идеалистични, изясни тя. Можем да чакаме втора вълна на случаите, сподели професорът.

Според проф. Христова, ваксина ще има не по-рано от края на годината.

При всички случаи втората вълна ще е почнала, добави тя.

Зам.-директорът на Националния център по заразни и паразитни заболявания акцентира, че по-важното е всеки да съблюдава хигиеничните ограничения.

Комплекс от фактори ще докара до понижаване на епидемията, изясни професорът. Не можем да разчитаме единствено и на летните температури.

Много медикаменти се пробват и при редица от тях има положителни резултати. Преди имунизацията да влезе в действие, ще имаме много добра терапия, изясни Христова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР