В последните години на пазара се появи голямо разнообразие от

...
В последните години на пазара се появи голямо разнообразие от
Коментари Харесай

Когато подсладителите не са по-добрата опция

В последните години на пазара се появи огромно многообразие от естествени заместители на захарта. Tяхната приложимост надалеч не се лимитира с подслаждане на утринното кафе, а се употребяват и за изработката на печива и разнообразни сладкарски произведения. И ни дават увереността, че сме създали по-добрия избор за тялото си.
 Мед, кръвна захар, холестерол и изследването, съгласно което яденето на мед оказва помощ за сърдечното ни здраве
Още една причина да ядем мед всеки ден

Вкусно и потребно за...

Че бялата захар е нездравословна никой не отхвърля. Но постоянно е добре да имаме едно мислено и с нейните други възможности. За изкуствените подсладители като аспартама е ясно, че е целесъобразно да ги заобикаляме, само че при естествените като стевия и еритритол да вземем за пример също има някои детайлности, които учените занапред обясняват.

Според новите рекомендации на Световната здравна организация, потреблението на заместители на захарта няма да ни помогне да отслабнем.  " Замяната на свободните захари с подсладители без захар не оказва помощ на хората да управляват тежестта си в дълготраен проект ", твърди директорът на отдела по хранене и сигурност на храните Франческо Бранка. Все отново се забелязва леко понижаване на килограмите, само че то няма да се резервира за дълго.
 Снимка 618565

Също по този начин от организацията обръщат внимание, че дълготрайната приложимост на подсладители без захар може да докара до известно повишение на риска от диабет вид 2 и сърдечно-съдови болести.

Тези заключения се вършат въз основата на разбор на 283 обособени изследвания. Те демонстрират, че " използването на подсладители без захар има " едва " влияние върху намаляването на телесното тегло и приема на калории в съпоставяне със захарта и няма смяна в междинните маркери на диабета като глюкоза и инсулин ".
 Снимка 618564

Важно е уточнението, че рекомендациите на СЗО и изводите от разбора се отнасят както за синтетичните, по този начин и за естествените подсладители. Въпреки че за втория тип към момента има по-малко проучвания и данни, учените са склонни да имат вяра, че те работят в организма по същия метод и по тази причина не трябва да се разграничават от останалите. А и скорошно изследване на учени от Съединени американски щати потвърди връзка сред високия банкет на еритритол и риска от диабет, инсулт, инфаркт и сърдечно-съдови болести.

Още през 2015 година СЗО издаде рекомендация захарите да бъдат по-малко от 10% от общия енергиен банкет както при децата, по този начин и при възрастните. Това накара мнозина да се насочат към различните подсладители, с които да понижат % на сладките храни и питиета в общия енергиен банкет. Но през днешния ден учените за безапелационни, че това не е работеща опция, в случай че концепцията е намаляване и поддържане на по-ниско телесно тегло.
 Еритритол, инфаркт, инсулт, сърдечно-съдови проблеми и какъв брой рисков може да бъде изкуственият подсладител за здравето ни
Колко рискова може да бъде потреблението на еритритол

Имаме причина да заобикаляме този неестествен подсладител

Разбира се това не значи, че количеството консумирана захар няма отношение към показанието на кантара. Просто замяната й с подсладители няма да ни даде резултата на намаляване, на който мнозина се надяват. Вместо това би трябвало да понижим потреблението на подсладени храни и питиета да заложим на суровите или леко модифицирани плодове като главен източник на наслада, изясняват от CNN.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР