В последните години изправянето на коса е една от най-търсените

...
В последните години изправянето на коса е една от най-търсените
Коментари Харесай

Начини за трайно изправяне на косата

В последните години изправянето на коса е една от най-търсените фризьорски услуги. Възможно е да се объркате от множеството способи и сложни имена на процедури. Налага се да отделите доста време в търсене на надеждна информация. За Ваше облекчение, синтезирахме най-важната информация за главните способи за изправяне на коса в салона и вкъщи.

Видове професионално изправяне на коса в салона

Струва си да прекарате няколко часа в салона, с цел да се насладите за по-дълго време на права и копринено гладка коса. Момичетата, принудени да дърпат талази и къдрици всеки ден вкъщи, с появяването на тези процедури във фризьорските салони, най-сетне си отдъхнаха.




Кои са най-популярните техники?

Кератиновото изправяне на косата е една от най-ефективните техники за усмиряване на буйните къдрици. Вярно е, че продължителността на резултата зависи от кератиновото изправяне:

  • изправянето с растителен кератин дава обещание резултат за 2-3 месеца;
  • в случай че към състава се добави формалин, изправянето може да продължи повече от шест месеца.
  • Най-щадящата процедура, само че с по-кратък резултат (2-3 месеца) е American Keratin Straightening. Резултатът, от по-агресивното бразилско кератиново изправяне, се задържа по-дълго (до 6 месеца).

Същността на процедурата е да запечата кератина в нишките благодарение на преса, като в същото време се разтяга. Кератиновият състав разтяга дисулфидните връзки във влакното на косъма, изглаждайки структурата му. В резултат на това косата става права, гладка, лъскава и резервира тези качества без значение от метеорологичните условия (включително висока влажност). Процедурата е подобаваща освен за дълга коса, само че и за къдрици със междинна дължина.

Кератиновото изправяне има доста преимущества, само че и дефекти:

  • лишава доста време;
  • в случай че формалинът е част от лекарството, тогава сесията е съпроводена от остра миризма;
  • структурата на косъма се нарушава.

Нанопластиката е другият тип процедура за изправяне, която се смята за по-мека и щадяща, защото употребяваните препарати съдържат съставки от натурален генезис – аминокиселини, масла, растителни екстракти. Същността на нанопластиката се крие още веднъж в запечатването на състава в косата благодарение на гореща преса. Резултатът продължава от три до пет месеца. Този способ не се предлага за девойки с доста повредена коса. Трябва също да се има поради, че процедурата изсветлява цвета на боядисаната коса с един звук.

Третият тип техника е био изправянето на коса, която се разграничава по това, че косата се изтегля по “студен ” метод, т.е. без потребление на преса. Работи се с гребен. Изправянето на косата се дължи на дейния съставен елемент цистеин, който визира дисулфидните връзки. Препаратът включва и грижовни съставни елементи: копринени протеини, пшенични протеини, разнообразни аминокиселини. Съставките се държат върху косата за 20-30 минути, като от самото начало кичурите би трябвало да се разресват постепенно и непрестанно. Смята се, че това изправяне на косата по-малко я поврежда. Резултатът се задържа до три месеца. Дори късата коса може да се изправи по този метод.

Методи за изправяне на коса в домашни условия

Как да изправите косата си толкоз добре, колкото в салона? Ключът към сполучливото изправяне на косата се крие в съществуването на два фактора – топлота и сцепление, което е много постижимо в домашни условия. Ще ви кажем по какъв начин и по какъв начин най-добре да изправите косата си сами.




Изправяне с преса

Кичурите се слагат сред горещите плочи и се изтеглят от горната страна надолу. Първото изискване е, че уредът не би трябвало да се употребява върху мокра или влажна коса. Тя би трябвало да е идеално подсушена със сешоар. Температурата се избира съгласно косата: за тънка и повредена – по-ниска, за пълен косъм и доста къдрава коса- оптималната. Не бива да се захващат прекомерно дебели кичури, тъй като стайлингът ще бъде с неприятно качество. Задължително би трябвало да се нанесе термозащита върху влажната коса преди изсушаване. Най-ефективната преса е с керамично покритие.

Маша за коса

Маша може да се употребява и за изправяне на косата, само че би трябвало да изберете единствено такава с необятен диаметър и с език, който захваща кичура. Методът за изправяне е сходен на предходния.

Сешоар

С помощта на сешоар и гребен (или още по-добре, четка – кръгла четка), можете да комбинирате изправяне и сушене на косата. Четката би трябвало да се сложи под кичура покрай корените, а сешоарът да се сложи от горната страна, тъй че да допира космите на четката. Завъртете четката надалеч от вас, до момента в който издухвате.

Не забравяйте, че е належащо да употребявате масла с функционалност за термозащита и балсами, които да подхранват, изглаждат и придават бляскавост на косъма. Маските също не трябва да бъдат подценявани. Те са артикули за интензивна грижа за косата и източник на подхранващи, овлажняващи и регенериращи съставки, които са от значително значение за гладката коса.

Къде да извършите изправянето?

У дома или в салона, Вие решавате. Когато става въпрос за всекидневно оформяне с принадлежности и стилизиращи артикули, то вкъщи можете да постигнете салонни резултати. Що се отнася до потреблението на професионални средства и дълготрайно изправяне на косата (в продължение на няколко месеца), по-добре е да не се занимавате с аматьорски осъществявания, а да намерите добър експерт.

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР