В последните две седмици се наблюдава трайна тенденция повече хора

...
В последните две седмици се наблюдава трайна тенденция повече хора
Коментари Харесай

Вече 14 дни повече хора намират работа, отколкото губят

В последните две седмици се следи трайна наклонност повече хора да намират работа дневно в сравнение с да се записват като безработни в бюрата по труда. В последната седмица от изключителното състояние приблизително по 1225 души дневно са били устройвани на пазара на труда, а от 25 до 29 май броят им се е нараснал с 26% - до 1547 дневно.

В същото време на ден се записват по приблизително 1000 безработни, колкото бяха и преди рецесията. Ако тази наклонност се резервира и през юни, близо 60% от безработните ще намерят работа, в това число и в областта на туризма, хотелиерството и ресторантьорството.

От 13 март досега 46 162 души са почнали работа, като съвсем половината – в преработващата индустрия. Над 20% са предпочели да се занимават с търговия и ремонт на коли. Близо 10% са станали строители, а 8% са били наети в държавната и общинска администрация. Освен в тези действия, безработни са почнали работа и в сферите на превоза, професионалните действия и научните проучвания, образованието, селско, горско и рибно стопанство, хотелиерство и ресторантьорство и други
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР