В последните две години на 2017 и 2018 г. е

...
В последните две години на 2017 и 2018 г. е
Коментари Харесай

МВР отчита с 10% по-малко загинали в катастрофи за 2017 и 2018 г.

В последните две години на 2017 и 2018 година е понижен броят на починалите в произшествия с 10%. В резултат на ефикасното осъществяване на разнообразни ограничения през 2018 година България реализира 21% понижаване на жертвите спрямо 2010 година

Данните показа заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов на конференция на тематика " SMART политики за предварителна защита на шофирането под влияние на алкохол ".
 20% повече произшествия стават през лятото
20% повече произшествия стават през лятото

Шофьорите рядко търсели грешката в себе си

След началото на европейско равнище на концепцията " Визия 0 " за възстановяване сигурността на пътя, както осъществяването на Националната тактика за възстановяване на придвижването по пътищата след 2010 година в страната ни се следи значителен спад на броя на жертвите по пътно транспортните ни артерии, уточни заместник-министърът.

Балабанов регистрира, че с напъните на всички институции и в осъществяване на целите, заложени в Националната тактика за възстановяване на придвижването по пътищата за интервала 2011-2018 година са избавени животите на съвсем 1 000 души .
 Вината за злополуките била не на водачите, а на пътищата
Вината за злополуките била не на водачите, а на пътищата

Само у нас в 96% от случаите се упреквал лидерът

По думите му шофирането в нетрезво положение е международен проблем , с който се сблъскват всички страни. Необходима е дейна работа за смяна на мисленето на обществото в шофирането в нетрезво положение, за създаване на просвета и съзнание за шофирането под въздействието на алкохол , разясни Балабанов.

Той изясни, че сигурността на придвижването по пътищата е споделена отговорност , изискваща ангажирането и вниманието на повече от една институция.
 Решават академично казуса с войната по пътищата
Решават академично казуса с войната по пътищата

След организацията основават и Съвет по пътна сигурност

България работи интензивно за понижаване на жертвите на пътя и реализира положителни резултати, само че все пак се търсят нови благоприятни условия за понижаване на жертвите по пътищата , стана ясно от думите на зам.-министъра.

Балабанов акцентира, че непрекъснатият разговор и продан на положителни практики с всички институции е в основата на постигането на ефикасните резултат . Той е убеден, че семинарът ще бъде потребен на всички присъстващи за използването на ограничения.
 Нов Национален център бори войната по пътищата
Нов Национален център бори войната по пътищата

Той ще работи в режим 24/7 и ще координира
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР