В последните две години говорим все повече за навлизането в

...
В последните две години говорим все повече за навлизането в
Коментари Харесай

За първи път от 20 години: 8 поредни Мастърса с различни шампиони


В последните две години приказваме от ден на ден за навлизането в една нова епоха на мъжкия тенис. Ера, в която първенците на високо равнище непрекъснато ще бъдат разнообразни и ще бъдат доста повече, в сравнение с бяха в последните 15 години, доминирани напълно от трима тенисисти.

Доказателства за протичащото се към този момент има доста и до момента в който в шампионатите от Големия шлем към момента Новак Джокович и Рафаел Надал имат преимущество, то на равнище Мастърс 1000 разнообразието е голямо.

Турнирът в Монте Карло е следващ образец, тъй като без значение от това дали Стефанос Циципас или Алехандро Давидович Фокина завоюва, то това ще бъде първи случай от 20 години насам, в който ще имаме осем поредни Мастърс шампионата с осем разнообразни първенци.

Серията започва в Рим през предходната година с триумфа там на Надал. До края на сезон 2021 имахме още четирима първенеца в Мастърс 1000 – Даниил Медведев в Торонто, Саша Зверев в Синсинати, Камерън Нори в Индиън Уелс и Новак Джокович в Париж.

Серията продължава и през тази година с купите на Тейлър Фриц в Индиън Уелс и на Карлос Алкарас в Маями.

Преди 20 години осемте разнообразни Мастърс първенци са Алберт Портас, Андрей Павел, Густаво Кюртен, Томи Хаас, Себастиан Грожан, Лейтън Хюит, Андре Агаси и Хуан-Карлос Фереро.
 Image
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР