В последните два дни една тема вълнува перничани изключително много

...
В последните два дни една тема вълнува перничани изключително много
Коментари Харесай

Станислав Владимиров: Няма да допуснем сградата на Минната дирекция да бъде продавана

В последните два дни една тематика вълнува перничани извънредно доста поради излязлата информация за това, че една от емблематичните здания освен за Перник, само че и за цяла България – Минната дирекция е оповестена за обществена обмен.

Реакцията ми беше моментална. Разговарях с регионалния шеф, тъй като няма по какъв начин да допуснем тази значима за града ни, неповторима постройка да бъде продавана през обществена обмен “. Това сподели кметът на община Перник Станислав Владимиров на изключителна конференция. Той добави, че е получил стотици позвънявания от наши съграждани, които желаят постройката да бъде благосъстоятелност на страната или общината. „ Стартираме и подписка в поддръжка на това. Десетки доброволци към този момент се включиха в разнасяне на подписката, а на следващия ден от 10:00 ч. перничани могат да се включат в нея на пункта при започване на ул. „ Търговска “. Ще създадем и всички нужни законови стъпки с цел да бъде тази постройка на всички перничани. Те ще са сложни, по тази причина желаех среща с шефа на Национална агенция за приходите, с цел да разплетем проблема “, разгласи Владимиров. Кметът на Перник съобщи, че в случай че страната не реагира бързо в Деня на града ще внесе докладна на тържествената сесия на общинския съвет. „ На сесията ще желаяме общинския съвет да ни даде по-големи пълномощия, в това число и със стъпки към страната или изтеглянето на нисколихвен заем, с който а участваме в търга, в случай че държавната власт не ни спомага. Трябва да има реакция от Министерски съвет и всички структури на държавната администрация, тъй като това е по-лекият път към връщането на постройката на хората “, безапелационен бе Станислав Владимиров.

Областният шеф Людмил Веселинов поздрави Владимиров за бързата реакция и добави, че по този метод би трябвало да работят българските кметове. „ Минната дирекция е неповторим монумент, за жалост постройката е монумент на културата с локално значение като част от отбор от няколко здания. Много бързо тя може да се трансформира в монумент от национално значение, което не облекчава изключително процедурата, само че я резервира от промени в архитектурата “, сподели още регионалният шеф. Той разяснява, че в случай че страната придобие този скъп парцел, доста бързо може да я трансферира на общината и всички перничани и посетители на града ни да могат да я видят освен извън.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР