В последните дни се появи информация, която сочи, че Facebook

...
В последните дни се появи информация, която сочи, че Facebook
Коментари Харесай

Веднага обновете Facebook приложението си, ако сте с iOS

В последните дни се появи информация, която сочи, че Фейсбук приложението за iOS задейства камерата на телефона във фонов режим. От Фейсбук са пуснали обновяване, което поправя този проблем.

Подробна информация за обстановката и каква тъкмо е повода за недоразумението няма. Joshua Maddux е индивидът, който откри нередността и показа за нея в Twitter.

“Намерих проблем със #сигурността и #поверителността на @Facebook. Когато приложението е отворено, то интензивно употребява камерата. Открих бъг в приложението, който разрешава да виждаш отворената си камера зад feed-а. “

Може да видите защо става въпрос във видеото – тук.

Появиха се оферти Android и iOS да вкарат знак, който да показва когато камерата се употребява, с цел да се предотвратят съществени последствия от сходни бъгове или умишлени злодеяния.

От FB споделят пред The Verge, че кръпката е изпратена до Apple на 14-ти и към този момент е налична в App Store. Насочете се натам, обновете и към този момент камерата ви би трябвало да е в сигурност.

По-параноичните могат да вземат спомагателни ограничения като лимитират използването на камерата и микрофона на устройството посредством Facebook.

Това се прави от Settings > Privacy > Camera > Фейсбук и Settings > Privacy > Microphone > Фейсбук. Може да употребявате камера приложението на телефона си за снимане на видео и фотоси, които да качвате в обществената мрежа и Messenger ръчно по-късно, в случай че имате потребност.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР