В последните дни се оказа, че белите престилки не убиват,

...
В последните дни се оказа, че белите престилки не убиват,
Коментари Харесай

За здравна реформа трябват корави лидери

В последните дни се оказа, че белите престилки не убиват, а оказват помощ. Това с подигравка съобщи пред Българска национална телевизия лекар Мирослав Ненков, който дефинира средата, в която работят те, медиците, като доста токсична.

По думите му хората у нас имат вяра, че в случай че нещо се обърка, то е поради лекарска неточност, а в случай че пациентът се излекува, това е от Бога. По думите на Ненков няма по какъв начин да се пият 32 ракии дневно и след това да се каже, че лекарите изпуснали чернодробната цироза. Иначе е доста комфортно, акцентира той.

Здравната система се ръководи от години по метод, който не е добре нито за пациентите, нито за личния състав в нея, уверен е Ненков. Здравната система е комфортна за " доста гнусни, само че чувствителни хора ", както се изрази и болести това и не загатна на кого е комфортна здравната система. Много течове имаме здравната система, съгласно Мирослав Ненков, който е и някогашен здравен министър.

Нужни са корави политически водачи, с цел да се запушат дупките в здравната система и Ненков не е оптимист: Едва ли скоро ще се появи твърд водач, с цел да реализира здравната промяна.

Също по този начин казусът с дефицита на медици няма да се реши, а ще се задълбочава, а по мнението му " това не е въпрос на пари ".

Мирослав Ненков не счита, че би трябвало да се разхлабят ограниченията. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР