В последните дни се наблюдава ръст на пациентите с Covid-19,

...
В последните дни се наблюдава ръст на пациентите с Covid-19,
Коментари Харесай

Пациентите с Covid-19 в болниците и интензивните отделения нарастват

В последните дни се следи растеж на пациентите с Covid-19, признати за болнично лекуване, както и на тежките случаи в интензивните отделения. Новата седмица стартира с продължаващ растеж на приетите в болница и на тежките случаи и към понеделник 794 пациенти с Covid-19 са настанени в болница, а 41 от тях се намират в интензивни структури. За съпоставяне предишния понеделник в болница се лекуваха 718 души, а в интензивни отделения бяха 35 души, а в петък приетите в болница бяха 744 души, от които 30 в интензивни отделения.

Така лекуваните в болница още веднъж приближават 800 души, откакто от средата на август се следи плавното им понижение и задържане на към 720-750 души. Това се случва на фона на растеж и в броя на новооткритите инфектирани през последната седмица, като от предишния понеделник до момента нарастването на новите случаи е с 26%.

В понеделник бяха регистрирани всекидневно невисок брой новозаразени – 58 души поради почивния неделен ден за множеството лаборатории и дребното изследвани проби - 1103. Процентът позитивни проби е 5.3% и също бележи растеж през последната седмица.

Разпределението на новите случаи по области по сегашен адрес на инфектираните е: Благоевград - 3; Бургас - 2; Габрово - 19; Монтана - 7; Пазарджик - 4; Смолян - 3; София област - 1; София град - 17; Стара Загора - 1; Търговище - 1.

През последните 24 часа са регистрирани два нови случая на инфектирани доктор и здравна сестра, с което общият брой на инфектираните медици от началото на епидемията у нас е 1119 души.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР