В последните дни се наблюдава покачване на новорегистрираните случаи на

...
В последните дни се наблюдава покачване на новорегистрираните случаи на
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Ангелов: Лечебната ни система е подготвена, нямаме притеснения

В последните дни се следи повишаване на новорегистрираните случаи на ковид . Според специалистите се намираме във върховата част на третата вълна и започваме да вървим в най-високата част на платото . Това заяви при започване на постоянния брифинг за ситуацията в страната министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов.

Лечебната ни система е готова, нямаме никакви терзания, увери министърът.

Гледайте онлайн тук или на във Facebook:



4207 са новите случаи на ковид у нас при направени 17947 теста през миналото денонощие. Нужда от болнично лекуване имат 10093 души, 772 са в интензивни отделения. Починали за денонощие са 129, излекувани са 3869 души.
Над 13700 са поставените ваксини през последното денонощие. Общият брой на поставените дози у нас към този момент е 472443.

11956 е общото число на позитивните лекари и медицински експерти от началото на пандемията. 1216 са дейните случаи сега, уточни проф. Ангелов.

От през днешния ден стартира последователно разхлабване на ограниченията против епидемията у нас. Отварят заведенията за хранене и забавление в откритите им площи, с разрешено работно време от 6.00 ч. до 23.00 ч.

Кина, театри, музеи, библиотеки, галерии и циркови представления ще одобряват 30% от публиката си. Същото изискване важи и за занятията от танцовото, креативното и музикалното изкуство. Фитнесите, спортните зали и плувните комплекси също ще работят при 30% потенциал.

Облекчаването на ограниченията обаче няма да важи за моловете. До 12 април на магазините с повърхност над 300 квадратни метра, предлагащи нехранителни артикули, се позволява работа с клиенти единствено на откритите площи към комерсиалния обект. Нощните заведения остават затворени до края на април.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР