В последните дни регистрираме много повече случаи на заразени с

...
В последните дни регистрираме много повече случаи на заразени с
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Ще има допълнителни мерки, ако случаите продължат да нарастват

 В последните дни записваме доста повече случаи на инфектирани с новия ковид. Расте и броят на умрелите, които към този момент са 232-ма.

" В момента обстановката не е същата нито в България, нито в света. Неминуемо обаче, в случай че има продължаващо повишаване на случаите, явно, че спомагателни ограничения би трябвало да бъдат взети. Не е наложително да бъдат от този темперамент, който беше първоначално, защото ние към този момент понатрупахме опит. Виждаме кое работи, кое не работи, кое е по-ефективно. Самата болнична мрежа разви доста системата от отделения, които могат да работят с ковид. Можем да увеличим броя на леглата, в случай че е належащо ", съобщи основният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев в особено изявление за Bulgaria ON AIR.

Според него към обстановки, в които ще има блокиране на цели градове, като регионалните и столицата, няма да се стигне, тъй като тази мярка пречи на естествения живот - икономически и персонален.

" Хората не могат да си възнамеряват живота, почивката, а резултатът не е чак толкоз огромен. Установяваме, че там, където възникне огнище, е доста по-добре да се съсредоточим, да има по-силни ограничения. Затваряме цели предприятия, изследваме цели колективи, търсим контактните лица и към този момент в границите на няколко дни съумяваме да санираме такива огнища и те към този момент да нямат нови случаи ", добави доцент Кунчев.

Здравният контрольор уточни още, че на база на такива огнища стартира по-активно преместване на вируса.

" Имаме към този момент и дифузно разпространяване. В огромните градове София, Пловдив пораждат случаи, при които мъчно се намира връзката един с различен. В всекидневието се срещаме с толкоз доста хора, че има опция на разнообразни места да получим вируса от някой притежател ", съобщи още той.

Доц. доктор Ангел Кунчев заобикаля да предвижда, каквото и да било за вируса, тъй като COVID-19 потвърдил, че не предстои на прогнозиране.

" Нито има точните характерности на другите респираторни вируси, с цел да кажем, че сезонът му е зимният. Сблъскваме се с прояви на вируса, които няма по какъв начин да предвидим. Всички имаме опасения, че когато настъпи есенно-зимният интервал, това ще облекчи предаването на вируса. Хората стартират да са на закрити пространства, контактите са още по-интензивни. ", безапелационен е специалистът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР