В последните дни ни заливат тревожни новини. Може би най-тревожната

...
В последните дни ни заливат тревожни новини. Може би най-тревожната
Коментари Харесай

След резултатите от преброяването: Свикват Националния съвет по демография

В последните дни ни заливат тревожни вести. Може би най-тревожната е изнесената статистика на популацията. За пръв път от 80 година сме под 7 млн. български жители. Намалели сме с 11% за 10 години. Близо 800 хиляди сме по-малко за тези години. Това съобщи вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова.

" Каквото и да вършим тук, в случай че няма народ, няма смисъл да вършим. Затова се обръщаме към вас да обединим напъните си по тази тематика. През годините доста приказки са изказани. Дайте да се хванем и да свършим работа. Въпросът не е единствено за един парламент или един Министерския съвет, или един мандат. Това е въпрос за държавници ", съобщи Нинова.

" Нека да сложим действително начало на дейности по този проблем. От наша страна ще задействаме привикване на Националния съвет по демография в Министерския съвет към премиера. Ще обсъдим съответни ограничения и ще ви ги предложим. Наясно сме, че сме тук да отчитаме пред вас, а не да ви даваме ум, само че демонстрираме угриженост – дано всеки законопроект да има действителна оценка и въздействие върху демографията ", прикани тя.

Съхраняването на българския народ е най-важното, посочи вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР