В последните дни настана пълен смут в застрахователните среди. Те

...
В последните дни настана пълен смут в застрахователните среди. Те
Коментари Харесай

Застрахователният сектор настръхна! Адвокатски лобист се точи за поста на зам. шеф на КФН!

В последните дни настана цялостен ужас в застрахователните среди. Те настръхна при новината, публикувана в общественото пространство, в която се твърди, че сегашният ръководител на Българската асоциация на потърпевшите при произшествия Владимир Тодоров „ точи лиги “ да седне на стола като зам.-шеф на КФН и то с сектор „ обезпечаване “.

В сектора от години се знае, че точно Тодоров е главната движеща мощ измежду адвокатските адвокатски фирми, които безочливо се възползват от нещастието на роднините на починалите или потърпевши при ПТП.

Долната скица била следната, адвокатските адвокатски фирми се свързвали с техни доближени служители на реда или медицински чиновници при случай. Веднага се отзовавали на местопроизшествието, с цел да могат да приказват с околните на потърпевшите и да им оферират директно договаряне и сключване на пълномощни, с цел да ги съставляват пред съда, като им обещавали, че ще получат огромни компенсации от застрахователите най-после. Свързвали се с общините и институциите, с цел да получат информация за самите наследници.

Един от огромните координатори на тази скица бил точно Тодоров, които персонално оказвал напън върху застрахователите.

„ Гробарите “, както в резюме бивали наричани хората от мръсната скица, прибирали 30-40% от компенсациите при извънсъдебни преговори, а в някои случаи след правосъдни борби и до 80-90% от сумата. Схемата работила най-вече в огромните градове, където най-често ставали произшествия. Застрахователи не веднъж са заявявали, че има потребност от профилирани консултанти или юристи, които да оказват помощ на потърпевшите.

Лицето Тодоров несъмнено има много „ тъмна “ част от живота си, за която знаят единствено подбран кръг от хора. Точно той има и договорни връзки с клиенти, което ще е чист спор на ползи.

От наши източници разбрахме, че Тодоров не е персонален избор на Бойко Атанасов, а по-скоро му е наложена. Те ни споделиха, че този път линията е корпоративна, а не политическа!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР