В последните дни на управлението си кабинетът Петков е договорил

...
В последните дни на управлението си кабинетът Петков е договорил
Коментари Харесай

Стою Стоев, ПП: Цената на договорения азерски газ ще падне след като заработи гръцката връзка

В последните дни на ръководството си кабинетът " Петков " е договорил 7 танкера с полутечен газ, които да покрият потребностите на потреблението у нас през зимата, по тази причина е значимо да се създадат нужните стъпки за тези доставки. Това съобщи в " Още от деня " Стою Стоев от " Продължаваме промяната ". Той добави, че две трети от контрактуваните количества азерски газ са на по-високи цени поради остарял анекс, съгласно който цялостното количество азерски газ ще се получава евтино у нас единствено през интерконектора с Гърция.

" В момента имаме контрактувани разнообразни източници на газ, които да задоволят потреблението на цена, която ще е по-ниска, в случай че в този момент получавахме газ от " Газпром ". Затова е значимо да се създадат нужните стъпки за тези доставки и да проработи допустимо най-бързо гръцката връзка. ", сподели той.

Въпреки че през днешния ден съдът позволи регистрацията на " Продължаваме промяната " като политическа партия, от групировката ще продължат да си партнират с ВОЛТ и Средноевропейска класа, съобщи Стоев. От партията към момента не са взели решение дали да явят на изборите дружно с " Демократична България ".

" Целта ни на изборите е да сме първа политическа мощ с допустимо най-вече мандати. Мисля, че това е много реалистична цел. Мисля и че с сътрудниците с Демократична България и Българска социалистическа партия ще продължим да работим дружно, тъй че се надяваме на болшинство от най-малко 121 депутати от трите обединения. ", сподели още Стоев.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР