В последните дни на 2017 година, под надслов Планирай лятото!

...
В последните дни на 2017 година, под надслов Планирай лятото!
Коментари Харесай

Ветроходците във Варна завършват годината с водно шоу, пускат лодки в басейн Приморски

В последните дни на 2017 година, под надпис „ Планирай лятото! Започни още в този момент ” във Варна дефилират водните спортове. 10 клубове по разнообразни водни спортове показват своята активност, като вземат присъединяване в самобитен панаир на водните спортове, а по-късно и в двучасово водно шоу на басейна.

Главен уредник на необичайния за сезона Спортен празник е Яхт клуб „ Кап. Георги Георгиев – Порт Варна ”. В рамките на два дни, 29-30 на любознателните гости ще бъдат показани опциите за упражняване на разнородни водни спортни дисциплини.

Спортният празник стартира с Информационен ден през днешния ден, 29 декември.   От 14:00 до 18:00 часа, във Фестивалния и конгресен център ще има ревю на клубове, представители на разнообразни водни спортове. Посетителите ще могат да се срещнат персонално с треньори и спортисти и да получат отговори на въпросите си по отношение на желания воден спорт. От 18:00 в Зала 1 на ФКЦ ще се състои тържественото честване на 40 годишнината от първата българска самотна морска обиколка на света.

 

В събота, на 30 декември, от 11:00 до 12:30ч е Демонстрационния ден и варненци ще могат да се насладят на извънредно водно шоу: за първи път в града ни главния градски Плувен комплекс „ Приморски ” ще се трансформира в сцена на водни спортове, които са свързани освен с плуване, само че и с корабоплаване. В басейн „ Алекси Алексиев ” в динамична стратегия ще бъдат демонстрирани следните спортове: синхронно плуване, гмуркане (водолази), кану, суп, сърф, ветроходство, плуване, водна топка. Специален посетител на програмата е единственият български играч по рискови скокове, Тодор Спасов, който има трайно място в челната 10-ка на международните шампионати. Въпреки че за него кулата на градския басейн е ниска, Тодор ще покаже най-интересното от своя извънредно зрелищен спорт.

 

В допълнение към зрелищното водно шоу, феновете ще могат да опитат по какъв начин се кара шверботната ветроходна яхта „ Оптимист ” (внимание – с ограничаване до 50кг!) и кану на специфични тренажори на изсъхнало, а по-смелите ще могат и да се намокрят и да станат част от самото шоу. Ще можете да опитате тръпката на гмуркането, а ветерани във водната топка ще си създадат дребен мач и чакаме нашият посетител да покаже няколко бейби скока на най-запалените (носете си бански и кърпи!). За всички събития от програмата входът е свободен.

Спортен празник на водните спортове Варна 2017 е част от план WOW – Wave On Wave – Водни спортове за физическа интензивност на младежите.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР