В последните дни кметът Йорданка Фандъкова обърна внимание на проблемите

...
В последните дни кметът Йорданка Фандъкова обърна внимание на проблемите
Коментари Харесай

Фандъкова да даде срок за решаване на проблемите в транспорта, настоя БСП

В последните дни кметът Йорданка Фандъкова обърна внимание на проблемите в Столичния градски превоз, само че не виждам никакъв резултат от тази нейна изключителна интензивност. Това разяснява ръководителят на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов във връзка срещата на кмета предишния петък с представителите на синдитаките в транспортните сдружения и днешния й отговор на писмото на протестиращите водачи.

"В общите приказки на кмета проличава опит за замазване на проблемите. Не виждам никакви решения да произлизат от дейностите й. Ако в действителност искаше да да направи нещо потребно за водачите, щеше да обещае период, в който да бъдат усъвършенствани санитарно-битовите им условия на последните спирки. Щеше да обещае период за смяна на разписанията на колите по този начин, че да има обикновено време за отмора на водачите, щеше да обещае оптимизация на маршрутната мрежа... Има задоволително ясни и съответни проблеми, по които може да стартираме работа в Транспортна комисия, дружно с управлението на ЦГМ и на транспортните сдружения, с цел да ги позволяваме. Това преструване на активност от страна на ръководещите в Столична община, за бавене и следващо замитане на казуса под килима, за никого не е потребно ", разяснява Паргов.

Той добави, че ще изиска публично от заместник-кмета по финанси и превоз Дончо Барбалов подробна информация от всички депа в Столичните транспортни сдружения за неизпълнените курсове от графика заради липса на водачи.

"Искам да знам дали е правилно, че водачи от градския превоз са наказвани с санкции поради самоотлъчка, в случай че откажат да се явят на работа в избрания им по график почивен ден, съобщи Калоян Паргов. - Така ли считат ръководещите да решат казуса с дефицита на водачи? След активизирането на кмета Фандъкова по въпросите на градския превоз не разбрах най-важното - по какъв начин ще в профил казуса с изключителния труд? ".

Председателят на Българска социалистическа партия - София упорства да получи отговор и на въпроса по какъв начин ще бъдат предпазени правата на протестиращите водачи, които не са членове на двата синдиката. "Защо кметът отхвърля да се срещне с тях? Въпросът за обществения разговор с тези хора стои без отговор, разяснява Калоян Паргов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР