В последните дни, както в България, така и в Германия,

...
В последните дни, както в България, така и в Германия,
Коментари Харесай

Германия подпомага безвъзмездно малкия бизнес

В последните дни, както в България, по този начин и в Германия, медиите се занимават най-вече с коронавирусната пандемия. Разискват се последствията и икономическите ограничения против болестта. Повече от всеки път бизнесът има потребност от държавна поддръжка, с цел да може да оцелее след епидемията. Много страни, в това число и Германия, към този момент вкараха избавителни пакети за стопанската система си в опит да запазят работните места. Именно немските ограничения в помощ на бизнеса разяснява през вчерашния ден икономическият министър на Федералната република в телевизионното предаване на Маркус Ланц по ZDF.

В началото на диалога Петер Алтмайер акцентира готовността на страната да помогне както на всички самонаети, по този начин и на МСП и огромните концерни, гарантирайки безвъзмедно финансиране, законови промени и отпущането на заеми и гаранции. Той изясни, че Германия е задължена към жителите си поради техните налози, работа и преданост и точно поради това ще се отзове безусловно, в опит да резервира работните места. Икономическият министър съобщи, че сега страната има потребност от отговори, които не идват от полемики в телевизионни излъчвания, а от съответни хрумвания и дейности.

" Надяваме се и сме сигурни, че ограниченията, които приехме през днешния ден, в действителност ще оказват помощ на хората. Тези, които са наели жилище, които са закупили кола на лизинг и си задават въпроса дали ще могат да платят вноските си, ще бъдат защитени от пакета, който съставихме. Той прекратява краткотрайно избрани връзки по контракти с от време на време осъществяване. Например, контракт за наем да не може да бъде преустановен, просто тъй като наемът не е заплатен ", изясни Петер Алтмайер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР