В последните дни из социалните мрежи се завъртя песента Жълтопаветник

...
В последните дни из социалните мрежи се завъртя песента Жълтопаветник
Коментари Харесай

Политиката се завърна в музиката с `18% сиво` и `Жълтопаветник`

В последните дни из обществените мрежи се завъртя песента " Жълтопаветник " на групата " 18% Сиво ", която към този момент събра над 1000 гледания в YouTube. 

Заглавието идва от миналогодишното посещение на водача на " Да, България " Христо Иванов в предаването " Панорама ", в което той назова българската демократична общественост " жълтопаветна ". Оттогава смисъла на термина стана обект на дълбоки полемики, като в този момент откри място и в музикалното творчество. Някои слушатели оприличиха стила на песента на този на " Ъпсурт " или " Хиподил " от ранните им години, както по музикален род, по този начин и по съществуването на детайли на политическа ирония. 

Самата група " 18% Сиво " стартира като учебна тайфа и записва първия си студиен албум " The Truth is Not Enough " през 2014 год. След това групата се разпада, до момента в който не се завръща за нов концерт през април тази година. Сега към този момент е време и за нова авторска музика, както излиза наяве от новото им EP (extended play record, бел. ред.) " Асиметрия ", част от което е и " Жълтопаветник ".

Представянето на " Асиметрия " следва на 21 декември от 19:45 ч. в клуб " Mixtape 5 ", където групата ще извърши и остарели авторски произведения и нови и остарели кавъри.

Ето я и песента.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР