В последните дни чухме безпрецедентни и недопустими изказвания на Булгаргаз

...
В последните дни чухме безпрецедентни и недопустими изказвания на Булгаргаз
Коментари Харесай

Фандъкова: Изказванията за спиране на газоподаването към Топлофикация София са безпрецедентни и недопустими

В последните дни чухме невиждани и неприемливи изявления на " Булгаргаз " и КЕВР за прекъсване на газоподаването към " Топлофикация София " от 1 септември. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова на брифинг на Столичната община. В него присъединяване взе и председателят на СОС Георги Георгиев. 

Столичният кмет добави, че шефът на Комисията за енергийно и водно контролиране се е съгласил на тази крачка с претекста тези количества газ да се нагнетят в газохранилището в Чирен. И назова " сходно държание на държавни институции и компании " неуместно.

Припомняме, че на 21 юли Комисията за енергийно и водно контролиране стартира изключителна инспекция на сдружението. Проверката е назначена след получено писмо на " Булгаргаз “ ЕАД за просрочените отговорности на " Топлофикация София “ по контракт за доставка на природен газ, които към 18 юли са в размер на 328 228 561 лева. Освен погасяване на задълженията, " Топлофикация София би трябвало да обезпечи нужния паричен запас за възнаграждение и на настоящото си ползване през идния отоплителен сезон, ако ще продължи договорните си връзки с " Булгаргаз “ ЕАД, свързани с доставка на природен газ. 

Проверката на КЕВР ще завърши до 5 август.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР