В последните дни чухме безпрецедентни и недопустими изказвания на „Булгаргаз”

...
В последните дни чухме безпрецедентни и недопустими изказвания на „Булгаргаз”
Коментари Харесай

Фандъкова: Да спреш газа на София, за да вземеш нейните количества, е признание за абсолютен провал

В последните дни чухме невиждани и неприемливи изявления на „ Булгаргаз” и КЕВР за прекъсване на газоподаването на „ Топлофикация София”. Подобно държание от страна на държавни институции и компании е неуместно. Това е искрено самопризнание, че няма задоволително контрактувани количества газ. И тъй като няма такива, се вземат от най-голямата топлофикация.

Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова на конференция в общината, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Фандъкова бе безапелационна, че няма да одобри закани за топлото на софиянци.
Разбирам безизходицата на държавното управление и на „ Булгаргаз”, само че да спреш газа на София, с цел да вземеш нейните количества е самопризнание за безспорен неуспех и безнаказаност. Става дума за откровена операция и липса на контрактувани количества газ, повтори Фандъкова.
Тя призна, че е вярна публикуваната в четвъртък информация, че задлъжнялост на „ Топлофикация София” е в размер на над 328 млн. лв., само че заяви, че в това време сдружението има недовзет доход от 332 млн. лв. и то след погашение на обезщетенията, които Министерство на енергетиката отпусна през последния отоплителен сезон. Тя съобщи, че КЕВР има решение от преди три седмици, с което признава, че страната дължи на „ Топлофикация” 332 млн. лв.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР