В последните часове преди утрешните парламентарни избори германският канцлер Ангела

...
В последните часове преди утрешните парламентарни избори германският канцлер Ангела
Коментари Харесай

Ангела Меркел се опитва да привлече колебаещите се избиратели

В последните часове преди утрешните парламентарни избори немският канцлер Ангела Меркел прикани поддръжниците си да запазят набраната инерция и да се постараят да привлекат колебаещите се гласоподаватели, съобщи Асошиейтед прес.

 © Българска телеграфна агенция
Допитванията от миналата седмица демонстрират постоянна преднина на консервативния блок, формиран от Християндемократическия съюз (ХДС) на Меркел и баварския Християнсоциален съюз (ХСС). Консерваторите разполагат с поддръжка от 34-37 %, следвани от социалдемократите с 21-22 %.

През седмицата обаче поддръжката последователно отслабна и Меркел прикани през днешния ден в Берлин последователите си да се опитат да повлияят на колебаещите се гласоподаватели, като подсети, че доста хора вземат решение в последния миг.

След като раздаде кафе и поговори със сътрудници от акцията си в столицата, Меркел се насочи на север. В град Щралзунд тя се разноски по улиците, където се ръкуваше с минувачите, позираше за фотография и раздаваше подписи. После акцията и я води и в северния град Грайфсвалд.

По същото време главният противник на канцлерката - социалдемократът Мартин Шулц - беше в Западна Германия, на протест в град Аахен.

На предизборна демонстрация нощес в Берлин Шулц прикани германците да не гласоподават за антиимигрантската партия " Алтернатива за Германия " (АзГ), която наподобява уверена, че за първи път ще завоюва места в националния парламент. Формацията се радва на поддръжка от 10-13 % в допитванията.

Шулц съобщи, че Социалдемократическата партия е най-хубавият избор за битката с нея. " Ще защитим демокрацията в Германия ", сподели той.

Според сондажите наред с АзГ в Народното събрание се чака да влязат също партия " Зелени ", Свободната демократическа партия и партия " Левите ", поддръжката за които е сред 8 и 11 %.

При толкоз близки резултати са вероятни разнообразни комбинации за сформиране на съдружно държавно управление. На среща със свои симпатизанти в Мюнхен нощес Меркел ги прикани да не се успокояват от лидерската позиция на консерваторите в допитванията.

" Не можем да си позволим да изгубим нито един глас. Не можем да опитвам - нужна ни е непоклатимост и сигурност ", съобщи тя./
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР