В последните 4 години интересът към кредитирането се върна и

...
В последните 4 години интересът към кредитирането се върна и
Коментари Харесай

Експерт оповести нещо историческо при кредитите и лихвите ТАБЛИЦИ

В последните 4 години ползата към кредитирането се върна и всяка година се образуват растежи с 8%. Това сподели в студиото на „ Тази сутрин” Тихомир Тошев – изп. шеф на Кредит център.

Снимка: bTV
Той изясни още, че лихвите по жилищните заеми в промоционалните предложения са с исторически ниски равнища – приблизително са 2,8 и 3,2%.

А българите теглят приблизително малко над 100 хиляди лв. за покупка на жилище.

Тошев добави, че Българска народна банка предходната година е предизвестила банките да са по-внимателни в оценка на кредитоспособността, да лимитират финансирането при ипотечните заеми над 80% от цената на парцела, тъй като там има риск.

Снимка: bTV
Има и стабилизиране на цените на парцелите, а пазарът се успокоява и няма спад на броя на покупко-продажбите. Цените на парцелите в София са по-високи и по тази причина се теглят по-големи заеми, хората желаят да живеят в по-големи жилища, съобщи още специалистът.

Снимка: bTV
Той добави и че има сериозен растеж на потребителските заеми. Най-вече теглим за поправки, по-малко - за почивки.

Тошев разяснява и изтеклите данни от Национална агенция за приходите.

Снимка: bTV
Изтеклите персонални данни през системите на приходната организация при хакерската офанзива са непълни, по тази причина, в случай че някой реши да тегли заем от наше име, ще му трябват спомагателни.

Поради тази причина не трябва да даваме персонални данни по телефона, в случай че някой ни се обади, бе безапелационен той и добави, че в кредитния указател постоянно може да проверим какви заеми има на наше име.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР