В последните 4 г. имах честта и отговорността да управлявам

...
В последните 4 г. имах честта и отговорността да управлявам
Коментари Харесай

Стефан Радев: Искаме да имаме по-развит, по-чист и по-зелен Сливен


В последните 4 година имах достойнството и отговорността да ръководя Сливен. Основният ми приоритет за Сливен е да надграждаме. Всички ние желаеме да имаме по-развит, по-чист и по-зелен град. Това съобщи претендентът за кмет на град Сливен от Политическа партия ГЕРБ Стефан Радев в предизборния спор по БТВ.

„ Сливен беше водеща община. Сега за жалост сме на последно място. Говори се за последователност, само че за проблемите се сещаме единствено по време на избори “. Това съобщи Йордан Лечков, който е бил градоначалник на Сливен два мандата.

„ Като кмет главният ми приоритет ще са понижаване на налозите, въвеждане на безвъзмезден градски превоз, разширение на синята зона, възстановяване на сигурността на придвижването в града “, сподели Румен Бозуков от локална коалиция „ Движение за промяна”.

Радев изясни, че обстановката в Сливен към този момент е спокойна. „ Важно е, че институциите реагираха и всички деца са спокойни и са по класните стаи. Това е най-лошото, което можем да вършим за децата – да ги заливаме с подправени вести и да оставяме да ги обгръща суматоха. Реакцията след тези събития беше светкавична и се веселя, че доста бързо децата се върнаха в клас “.

„ Не е имало никакви сигнали, че следва сходно нещо. Имаме отворен разговор с жителите в общината “, добави той.

„ Нека да се интегрираме всички “, прикани Йордан Лечков. „ Сливен е най-голямата община и би трябвало да де се интегрираме всички “.

Настоящият кмет и претендент за нов мандат от ГЕРБ съобщи, че общината няма никакви просрочени отговорности. „ Няма нищо неприятно в това да имаме дълг, значимо е да можем да го управляваме вярно и да го погасяваме. Всички ние имаме ипотечни заеми “. Стефан Радев изясни, че предшественикът му е натрупал дълг, който в този момент се погасява.

Румен Бозуков акцентира, че всички са станали очевидци на три провалени управнически мандата. „ Общината е теглила 25 милиона лв. заем “.

Радев добави, че с тази облигационна емисия са изплатени старите задължения и се е тръгнало към излекуване на общината.

По тематиката за пътната сигурност, претендентите за градоначалници разясниха: „ Имали сме доста сигнали и общината подхваща нужните ограничения, увери Стефан Радев.

Йордан Лечков добави: „ Безопасността на пътя е отговорност на всички нас, всички ние сме участници в придвижването “.

„ Органите на Министерство на вътрешните работи би трябвало да наблюдават за сигурността на пътищата “, разяснява Румен Бозуков.

Всички претенденти разясниха и тематиката за противозаконните сметища.

„ Проблемите на кв. „ Надежда са доста “ - противозаконни сметища, нелегално строителство и така нататък Те са трупани в последните 50 година Най-добрият метод да подобрим живота на тези хора е посредством образованието. Затова ние влагаме в учебни заведения “, съобщи претендентът на ГЕРБ.

„ По времето на Йордан Лечков се чистеха всички села. Имаше организация, само че беше преустановен контракта и беше определена друга компания “, разяснява кандидат-кметът.

„ Общината не прави нищо за ромските махали. Това са инкубатори на гласове “, съобщи Бозуков.

Стефан Радев напомни, че през предходната година град Сливен е бил отличен като най-зелен град. Той увери, че всички се гордеят с това.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР